Monday, February 26, 2007

Manualul Imblinzitorului de Cafele (IX)


Imblinzitorul de Cafele priveste cum timpul da in clocot.
Clocotul este prezentul anterior al aburului.
Aburul este o amintire frumoasa. Aburul prinde viata atunci cind valul si vagul vorbesc in fata focului.

„Ce e vag ca vagul trece“, isi spune, la modul parizian, Imblinzitorul.
Trecerea se intinde, ca untul ontic pe piinea lui Dumnezeu, de-a lungul intregului drum al vietii (si chiar dincolo de el).

Viata este o piata de des-fa-ce-re a lumii.
Lumea s-a nascut la sat, cu citeva mici exceptii.
Exceptia este o conceptie de tip TRA.
TRA la LA trage.

Tragerea de inima este o dama in virsta.
Virsta este un detaliu de talie inalta, cu citeva mici exceptii.

Exceptiile mici merg la gradinita. Este primul pas pe care ele trebuie sa il faca pentru a deveni exceptii mari. Insa, la gradinita, dau peste un educator blazat care incearca, prin metode clasice de imbecilizare elfactiva, sa faca din micile exceptii prescolare reguli in toata firea. In general, educatorul reuseste. Insa nu toate exceptiile mici se supun dresajelor educatorului blazat. Unele scapa si ajung la scoala primara. Aici, micile exceptii dau peste un invatator blazat care incearca, prin metode moderne de imbecilizare neuroolfactiva, sa faca din micile exceptii scolare reguli in toata firea. In general, invatatorul reuseste. Insa nu toate exceptiile mici se supun dresajelor invatatorului blazat. Unele scapa si ajung la gimnaziu. Aici, micile exceptii (care mai au cale lunga pina sa ajunga mari) dau peste profesorul blazat, mult mai periculos decit predecesorii sai. Metodele postmoderne de dresaj neuroindustrial ale profesorului sint psihedelicioase si cit se poate de toxice. In general, profesorul reuseste. Insa, unele exceptii mici & mijlocii reusesc sa scape si – daca reusesc sa treaca necontaminate si de licee, universitati, doctorate si alte ospicii aflate la moda – ajung exceptii mari. Marile exceptii sint oameni liberi. Cele citeva cicatrice, tatuate pe brate si pe retine, sint o dovada ca libertatea e o nebunie care nu e chiar la indemina oricui.

Oricui pe oricui se scoate – asa zice lumea.
Lumea este una din regulile vietii.

Viata este o piata de des-fa-ce-re a lumii. Lumea este una din regulile vietii. Viata este o piata de des-fa-ce-re a lumii. Lumea este una din regulile vietii. Viata este o piata de des-fa-ce-re a lumii. Lumea este… „Ma tem ca in aceasta bucatarie locuieste o bucla temporala, va trebui sa iau masuri“, isi spune, la modul ingrijorat, Imblinzitorul.

No comments: