Saturday, February 24, 2007

Manualul Imblinzitorului de Cafele (VII)


Imblinzitorul pune timpul (din ibric) pe foc.

Jean Foc este intemeietorul focmantismului. Din focmantism s-au nascut scinteismul si focubismul. Din scinteism s-a desprins, la modul dizident, fochismul abisal. (Fochismul abisal se practica inca si in zilele noastre, cu rezultate discutabile. Adeptii lui sint fochistii abisali, organizati, la modul abisal, in grupuri abisale de cite doi, numite SYZYGY.) Din cenusa focubismului au luat nastere burnismul si jarismul, care, in epoca, au pus pe – desigur – jar comunitatea clasicilor care practicau focmantia de inalta perfocmanta. Una din reprezentatele geniului este Caldura, preoteasa, femeie-flacara, sora aproximativa, mama de gradul ¥ si amanta vitrega a lui Jean Foc. Caldura inseamna pentru Jean Foc ceea ce reprezinta Beatrice pentru Dante, Penelopa pentru Ulise, Hèloïse pentru Abélard, Julieta pentru Hamlet, Ofelia pentru Romeo, Lolita pentru Raskolnikov, Mickey Mouse pentru fratii Karamazov si Greta Garbo pentru Lao Tzi. Jean Foc nutreste sentimente complexe pentru Caldura, careia, atunci cind a vazut-o prima oara, i-a spus (la modul deschis): „Intre anima mea si oglinda ta nu exista, la modul constient, nici o diferenta“. Cu aceasta vorba de duh (devenita, intre timp, celebra), Caldura a fost cucerita pe loc de Jean Foc.

„Oare cine a scris lucrarea Sinele sinelor de cristal…“, se intreaba, la modul speculativ, Imblinzitorul. „Memoria mea e cam tacuta in aceasta dimineata superba.“

Superb esti atunci cind iti pui intrebari.
Intrebarile fara raspuns sint cele mai superbe raspunsuri din lume.

Lumea exista pentru ca nu are nici mama, nici tata.
Tatal locuieste in fiicele de gradul OtU, pe care mama i le daruieste fiului iubit. Mama locuieste in fiii de gradul 9, pe care fiicele ii daruiesc tatilor de gradul AReH.

„Fiecare locuieste in celalalt, de fiecare data altul – acesta trebuie sa fie secretul eternitatii“, isi spune Imblinzitorul, in timp ce priveste cum timpul (din ibric) ajunge – incet, dar singur – la temperatura de fierbere (103 grade Paracelsius).

No comments: