Tuesday, February 27, 2007

Manualul Imblinzitorului de Cafele (XI)


Imblinzitorul de Cafele ia ibricul de pe foc.
Jean Foc nu este doar intemeietorul focmantismului, ci si cel mai mare contravalsist din lume.

Contravalsul este un instrument antimuzical inventat de Nea Tza, intr-o dimineata cind fusese surprins, cu miinile de git, de Caldura, amanta traditionala a lui Jean Foc.
„Ori faci ceva pentru Foc, ori te omor cu miinile mele!“, i-a spus Caldura lui Nea Tza.
„Ii fac un contravals din lemn de prun, ceva ce nu s-a mai pomenit“, raspunse, gifiit, Nea Tza.
„Atunci, contravals sa fie, nenorocitule!“, conchise Caldura, desprinzindu-si miinile de pe beregata lui Nea Tza.

De la aceasta intimplare – fericita si regretabila, in egala masura – au trecut 29 de ani, si contravalsistul Jean Foc l-a depasit cu mult in renume pe focmantistul Jean Foc.

Jean Foc a sustinut numeroase concerte in tara si strainatate, fiind declarat, 15 ani la rind, cel mai bun contravalsist din lume, si singurul. Jean Foc a cintat in deschidere la concerte celebre sustinute de Miles Davis, Keith Jarrett, Pink Floyd, Queen, John Cage, Michael Jackson, Angela Similea, Spice Girls si multi, multi altii. De referinta in istoria muzicii si antimuzicii este prestatia lui Jean Foc in deschiderea concertului de la Köln, din 1975, al lui Keith Jarrett. La sfirsitul concertului, spectatorii in delir au strigat, ore in sir: „Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc, Foc!“. Pompierii au venit la fata locului doar pentru a constata succesul fulminant al contravalsistului Jean Foc.

Jean Foc si-a gasit moartea intr-o seara de noiembrie cind, innebunita de gelozie (Jean Foc era un barbat admirabil, avea multe admiratoare de virsta a doua, a treia si a noua), Caldura l-a lovit cu contravalsul in cap, timp de 7 minute si 33 de secunde. In secunda urmatoare, Caldura a fost arestata, condamnata la moarte si executata (lovita in cap, de 11.000 de ori, cu o vioara Stradivarius, din lemn de plop). In memoria lui Jean Foc, televiziunile si radiourile din toata lumea si-au intrerupt, pentru 24 de ore, emisia.

Contravalsul din lemn de prun, care i-a adus gloria si moartea lui Jean Foc, este expus, la loc de cinste, in Space and Air Museum din Washington, alaturi de celebra aeronava Enola Gay.

No comments: