Tuesday, February 27, 2007

Manualul Imblinzitorului de Cafele (XII)


Imblinzitorul de Cafele ia ibricul de pe foc.
Jean Foc nu este doar intemeietorul focmantismului, ci si cel mai… „E clar, in aceasta bucatarie locuieste, fara voia mea, o bucla temporala“, constata, la modul neplacut, Imblinzitorul. „Daca o voi lasa sa-si faca de cap, bucla temporala ar putea face, in curind, pui, fiindca buclele temporale – se stie – nu au nevoie de masculi pentru a se reproduce. Bucataria mea ar putea fi invadata, in scurt timp, de zeci, sute, mii, zeci de sute de mii, sute si zeci de mii de milioane de cirlionti temporali, care vor creste si vor creste si… Asa ceva nu e cu putinta, nu permit nimanui, cu atit mai putin unei bucle temporale, sa imi transforme bucataria intr-o imensa gaura de vierme. Trebuie sa iau ceva pentru viermi!“

Imblinzitorul se duce la farmacie si cere ceva pentru viermi. O farmacista draguta, specializata in combaterea buclelor temporale, ii da solutia corecta. Imblinzitorul ii multumeste frumos, se intoarce acasa in mare graba, intra in bucatarie si aplica solutia corecta.

Simtind ca nu mai are aer, bucla temporala iese din spatele dulapului, unde isi amenajase o gaura de vierme, confort I, face citiva pasi pe gresie si moare. Inainte de a-si da duhul, chiar la picioarele Imblinzitorului, bucla temporala spune: „Mor pentru patrie!“. „N-ai decit“, ii raspunde, la modul satisfacut-surprins, Imblinzitorul.

1 comment:

valentina said...

De data asta, Imblanzitorul a avut noroc, pentru ca, in ciuda pregatirii lor temeinice, farmacistele nu gasesc intotdeauna solutii pentru problemele, cu bucle sau fara, ale Imblanzitorilor.