Wednesday, February 28, 2007

Manualul Imblinzitorului de Cafele (XIII)


Imblinzitorul de Cafele asteapta ca zatul sa se aseze frumos pe fundul oceanului (din ibric).

Asteptarea este atunci cind ai sentimente.
Sentimentele care il incearca pe Imblinzitor, in asteptarea momentului cind pictorul acela lichid va trage ultima tusa de spuma peste pinza care pluteste la suprafata cestii de cafea, sint dintre cele mai contradictorii.

„Oare ce va mai face astazi?“, se intreaba, la modul fotografic, Imblinzitorul.
Fotografia este avocatul luminos al trecutului.
Trecutul este prezent.
Prezentul este un inepuizabil motiv de mirare.
„«Ma mir ca exist» sau «Ma mir, deci exist»?“

„Ma mir, deci exist.“
„Ma mir, deci exist.“
„Ma mir, deci exist.“
„Ma mir, deci exist.“

„Fetelor, v-as ruga frumos sa nu confundam existenta vietuitoarelor cu viata existentialistilor, bine?“

„Bine.“
„Bine.“
„Bine.“

Binele este atunci cind zatul timpului se asaza frumos pe fundul oceanului (din ibric). Binele este atunci cind Imblinzitorul isi verifica aparatul de fotografiat. Binele este atunci cind Imblinzitorul isi aprinde tigara de la blitzul aparatului de fotografiat. Binele este atunci cind flash-ul blitzului desparte apele cafelei in doua si Imblinzitorul isi arunca privirea hat, departe, in acea falie proaspata (din ibric), cu pereti lichizi, care mustesc de cofeina. Momentul decisiv este aproape.

Aproapele Imblinzitorului este Departele dresorilor. (Imblinzitorii au instincte, dresorii au distinctii. Exista specii pe cale de extinctie si specii pe cale de distinctie.) Imblinzirea este pasionala, dresajele sint asasinate in toata regula.

De regula, asasinii beau o cafea fara zahar inainte de a ucide, dar asta nu este decit una din erorile sangvine ale celor care confunda pipele cu pipetele, pipetele cu pepitele si pepitele cu copitele.

„Indoiala se joaca in doi, à la bala portocala, à la bucla temporala?“, se intreaba, la modul blitzkriegat, Imblinzitorul. Pe fundul oceanului (din ibric), zatul cafelei viseaza o bucla temporala portocalie, in calduri.

– Buna dimineata, Tante Dante?
– Bune midii, Nea Tza?

Inca nu.

No comments: