Friday, March 30, 2007

Cirque du deSoleil


Acum citva timp am inventat un cuvint foarte frumos. L-am vindut deja. Am cistigat o mica avere, pot spune. Cu un cuvint inventat de tine poti obtine o limba intreaga, inventata de altii. Stateam de vorba cu Ana, pe messenger. Ana e la Bruxelles, am rugat-o sa-i caute pe Marcel si Henri, sa le transmita salutari din partea mea, dar nu i-a gasit. Voiam sa-i spun, in franceza, fiindca Ana e profa de franceza, ca sint dezolat. Asadar, am inceput (je) sa-i spun (suis) ca sint (des...) dezolat, mai (deso...) aveam (desol...) foarte putin (desole...), dar am cotit-o brusc si i-am spus: Je suis desoleil. DESOLEIL este cuvintul inventat de mine, e un amestec spontan de soare si dezolare, un fel de Cirque du deSoleil, Anei i-a placut foarte mult cuvintul, si l-a dorit foarte mult, am negociat, i l-am vindut si uite-asa am cistigat eu o limba intreaga, plina de cuvinte, cu un singur cuvint, inexistent pina de curind.

6 comments:

ana said...

salut.
dacă şi pe mine mă cheamă ana, aş putea împrumuta cuvântul din când în când ? Fii bun şi întreab o pe cealaltă.

Iulian Tanase said...

nu stiu, sint multe ane pe lumea asta, dar numai una este proprietara lui DESOLEIL. poate ca o sa-ti raspunda ea, personal, n-am de unde sa stiu.

ana said...

evaziv.

ana tifrac said...

ana, ana, dupa ce ca ne cheama la fel, vrei sa mai si umblam cu acelasi cuvant? imi pare rau, desoleil nu e din colectia Tanase pret-a-parler, e facut pe masura (mea), si m-a costat un larousse intreg. nu-l dau.

Iulian Tanase said...

stiam eu ca o sa va-ntelegeti :))

ana said...

bine, ana:)
promit sa nu l folosesc intr un context public mai larg decat iubitul meu. asa e bine?
hopa, deja le am povestit o ca pe o chestie exceptionala ( admiratie dlui tanase) intamplarea cu cuvantul unor prieteni de ai mei...nu se pune, nu?

merita larousse ul. eu i as fi dat 2.:)