Wednesday, April 4, 2007

Dragostea pentru crima


Toti ne nastem din dragoste si aceasta dragoste a noastra pentru crima – crima aceea care indeparteaza invelisurile cu care esti acoperit inainte de a ajunge la tine – ne face cu adevarat umani.

Criminalul tau este acolo, aici, pretutindeni, el te asteapta, el este jumatatea ta, jumatatea care te apropie de tine. Avantajul celor doua miini stingi ale sale este ca au linii bine ascutite si liniile nu duc in alta parte.

Criminalul tau – care numai in cazuri cu totul exceptionale poti fi chiar tu – are un singur nume si acesta nu este de fiecare data acelasi.

Nu trebuie sa te sperii, in schimb, te poti numara de mai multe ori printre cei fericiti: fiecare se naste cu propriul sau criminal, iar tu poti fi oricare dintre ei.

Crima aceasta inseamna libertate, dar nu trebuie nici sa te ingrijorezi, nici sa te bucuri inainte de ultima intilnire: tu nu esti tu, tu esti toti ceilalti, cu exceptia celui dintii.

Criminalul te recunoaste dintr-o singura privire si privirea lui iti strapunge ochiul sting, intorcindu-se la locul ei prin ochiul tau drept. Asa e mai bine.

Crima lui sufera, ca si tine, de toate imperfectiunile posibile, insa nu te ingrijora: criminalul tau este intru totul perfect. Tu esti acest totul!

No comments: