Wednesday, April 18, 2007

Febra lui 2 la sutaDragi prieteni,

Daca nu aveti alternative mai interesante, va invit sa redistribuiti 2 la suta din impozitul dumneavoastra anual catre Asociatia Locul Tare, organizatie non-profit. Detalii despre cum puteti face asta gasiti la adresa http://www.doilasuta.ro

Aveti mai jos citeva informatii despre Locul Tare.
Va multumesc.

Iulian Tanase

ASOCIATIA LOCUL TARE
Cod de identificare fiscala (C.I.F): 17179610 / 01.02.2005
RO45BACX0000003022953000 HVB Tiriac, Sucursala Sf. Gheorghe Inregistrata in Registrul asociatiilor si fundatiilor sub nr.62/14.12.2004

ASOCIATIA LOCUL TARE
– prezentare –

Asociatia Locul Tare (ALT) este o organizatie fara scop patrimonial, functionind exclusiv în scopuri culturale. Scopul declarat al ALT este acela de a initia si sprijini proiectele culturale alternative.

Membrii fondatori ai Asociatiei Locul Tare sint Dan Stanciu (poet si grafician, redactor la „Dilema Veche“), Iulian Tanase (scriitor si redactor la „Academia Catavencu“) si Sasha Vlad (artist vizual si traducator, San Francisco).

Pina in prezent, Asociatia Locul Tare a editat 5 titluri:„Borbro Feen Serliq Obs Kabupaten Duamaa Epona Snijngad Ek-Yolo Sodhi Jumah Burcep Lecade“ (de Dan Stanciu & Sasha Vlad, 2005)

„Borbro Obs Kabupaten Feen Duamaa Jumah Ek-Yolo Serliq Burcep Sodhi Lecade Epona Snijngad“ (de Iulian Tanase & Sasha Vlad, 2005)

„Ochiul Exploziv“ (de Iulian Tanase, 2006)

„Parazitul azurului“ (de Dan Stanciu & Sasha Vlad, 2006)

„Trusa instalatorului de umbre“ (de Dan Stanciu & Iulian Tanase, 2006)

Despre proiectele Locul Tare

1) Una din activitatile principale ale ALT este editarea, tiparirea si difuzarea, prin mijloace proprii sau in colaborare, a unei colectii de carti suprarealiste (inedite, reeditari, traduceri). Pe linga cartile personale sau colective ale membrilor fondatori, ALT va publica o serie de carti ale unor autori romåni si straini, cum ar fi: Gellu Naum, D. Trost, Gherasim Luca, Sebastien Reichmann, André Breton, Antonin Artaud, Marcel Mariën, Henri Michaux, Michel Leiris, Raymond Roussel, Jan Svankmajer etc.

2) Un proiect important al Asociatiei Locul Tare este instituirea unui sistem de lecturi publice in Romånia. In tarile occidentale ale Europei, precum si in Statele Unite ale Americii, un asemenea sistem, cel al lecturilor publice, are deja o traditie bine cunoscuta. Autorii (poeti, prozatori, dramaturgi) sint invitati sa sustina o lectura in public si sint platiti pentru acest lucru. Se intimpla foarte frecvent ca publicul sa plateasca pentru a asista la o astfel de lectura, la fel cum platesti pentru a vedea un spectacol de film, teatru etc. In Romånia nu exista acest gen de lecturi publice pentru care autorii sa fie platiti.

3) Un alt proiect al Asociatiei Locul Tare este organizarea unor expozitii si performance-uri ale unor artisti romåni si straini, organizarea de seminarii, ateliere, simpozioane si conferinte cu artisti din Romånia si din strainatate. ALT se afla in contact cu grupurile suprarealiste din San Francisco, Chicago, Leeds, Paris si Praga, existind astfel posibilitatea de a aduce in Romånia artisti interesanti.

4 comments:

valentina said...

Si daca nu sunt platitoare de impozite romanesti, cum pot sa va sprijin?

Iulian Tanase said...

sponsorizari, donatii, incurajari, acatiste :))

valentina said...

Bine, domnule, o sa ma ocup si de aceasta problema, ca doar de-aia imi dau bursa supusii Regelui Albert :))

costik_c said...

in cluj putem gasi ceva publicat de iulian tanase???