Thursday, June 21, 2007

Abisa vs. people

Acum citeva zile, Dobrovolschi (cu care am facut vreo 7 luni de „Guerrilla de dimineata“) imi da un mesaj in care imi zice ca ii place mult „Abisa“ si asa mai departe. Normal ca m-a bucurat, mai ales ca Mihai nu face parte din lotul cititorilor de poezie. In „Abisa“ (care nu e deloc o carte suprarealista, asa cum s-au grabit sa spuna niste desptepti care habar n-au ce inseamna suprarealismul) exista citeva vise (reale) cu Lygia si Gellu Naum, si mi-a placut ce a zis Mihaita: ca „Abisa“ i-a facut pofta sa-l fi cunoscut pe Gellu Naum. Personal, l-am cunoscut, la modul direct, foarte putin pe G.N., am avut vreo patru-cinci intilniri, insa pe Lygia Naum am cunoscut-o mai bine si a fost ca si cum i-as fi cunoscut la fel de bine pe amindoi. Avantajele vertebrelor androginului!
Cu Dobro, care este un copil mare si teribil, sint in relatii cordiale, fiecare are oarece rezerve in privinta celuilalt, insa, spre deosebire de altii, pot sa zic ca l-am cunoscut cit de cit, si omul de radio Dobrovolschi (egocentrist, narcisiac, de o frivolitate efervescenta, dar inteligenta) nu se suprapune foarte bine peste omul Dobrovolschi. Imi amintesc de o seara la Motoare, cind am discutat cu Mihai citeva ore despre Evanghelii, si am cazut de acord ca Evanghelia dupa Marcu este, de departe, cea mai miscatoare. A fost o seara plina de gratie, i-am zis o chestie spusa de poetul Mircea Ciobanu, care l-a marcat.
Miine dimineata, de la ora 9, voi fi in studio la Radio Guerrilla. M-a invitat Dobro sa vorbesc despre „Abisa“.

14 comments:

Zoe said...

am ratat emisiunea din cauza de somn :D de unde facem rost de podcast? pe site nu l-au pus (inca?)

Andreea said...

Si dupa 7 luni de "Guerrilla de dimineata", ce? A ajuns cumva director de programe si nu te-a mai vrut? De asta "sunteti in relatii cordiale", dar "fiecare are oarece rezerve in privinta celuilalt"? Dar iata schimbarea!
Iata! cum se va transforma aceasta reconciliere intr-o prea frumoasa relatie, deosebita si emotionanta.
'Well Louie, I think this is start of a beautiful friendship!"

Iulian Tanase said...

aceste cuvinte ne doare sincer

Zoe said...

si apropo de alea 7 luni, echipa pe care o formati tu cu dobro a fost cea mai misto din istoria radioului :)). desi sunteti cu totul diferiti, va completati frumos in emisiune, tu ii mai temperai iesirile gen plici-cu-elasticul-de-la-chiloti etc :)
dupa plecarea ta si a lui exarhu de la guerrilla am renuntat sa mai ascult.

Iulian Tanase said...

zoe, eu n-am plecat chiar de tot, desi cele doua ore de duminica seara chiar nu au importanta pentru istoria radioului :)

Zoe said...

bine bine mersi mult mi-am gasit singura podcastu
na si pentru altii care mai esteti si vreti s-ascultati http://www.radioguerrilla.ro/guerrilla_player.php?file=Iulian_Tanase_despre_noua_sa_carte_la_Guerrilla_de_Dimineata_2692_a.mp3&title=Iulian%20Tanase,%20despre%20noua%20sa%20carte%20la%20Guerrilla%20de%20Dimineata&type=0

chiar nu stiam de emisiune, o s-ascult promit

leti said...

mie imi place mai mult cu mitos, imi permit sa zic ca sunteti pe aceeasi felie :) desi Dobro e Dobro, he's deep, man...

cristina benedict said...

Abisa pentru mine este o poezie. Mi-a placut foarte mult.

Andreea said...

Imi pare rau! Uneori imi ies niste lucruri foarte rautacioase din creier. Scuze.

Ancapone said...

Tanasescole, a fost faina emisiunea... si cu lansarea brizei de vara si tot tacamul. Ati ridicat (sau coborat :) discutia pana la punctul unde se putea digera intr-o emisiune light de dimineata ;). Se vede treaba ca stiai cu ce se mananca. Bafta!

Iulian Tanase said...

cristina: ma bucur ca ti-a placut, de aia am si scris-o, de fapt :)

andreea: important e ca tu si creierul tau sa va simtiti bine impreuna

ancapone: nu cred ca fost faina emisiunea de duminica, eram fara chef, abia vorbeam, motive diverse, dar curate, oricum, mersi, gestul e tacere

raluca said...

S-a vazut duminica seara nevoia unei vacante, probabil. Daca e mai mult de atat, sper sa fie rezolvabil!

Ancapone said...

mai, ma refeream la guerrilla de dimineata la care ai fost invitat ;)... duminica am fost la un concert si te-am ratat... da' te cred pe cuvant. Plus ca septembrie e aproape ;) Va doresc sincere vacanta!

leti said...

da da vacanta stralucita, acu eu ce fac duminica noaptea, no? :)