Wednesday, September 26, 2007

Melciclopedie, gustoasa melodie (XIII)

Buna dimineata la toti oamenii care nu au uitat ca, odata, demult, au fost melci. Din pacate, oamenii s-au vindecat si au devenit ceea ce sint: niste melci decazuti.

Asadar, o noua zi semi-superba, o noua fila din istoria noastra melciclopedica. Alina si Irina au intrat in cochilia muncii de secretariat, vor organiza materialul strins pina in prezent si-l vor preda, in bune conditiuni, autoritatilor. Cercetarile, insa, continua. Ma gindesc sa invit si o seama de scriitori consacrati, sa scrie cite o povestioara cu melci. Ar fi interesant, nu? Pe Coelho n-am sa-l invit, ca asta e in stare sa scrie o carte intreaga, de vreo 400 de pagini, daca ii dai o idee. Iar ideea noastra e foarte buna. Si mai si exista.

Si mai exista si o saptamina a melcilor, ale carei zile sint:
LUNI, MARTI, MELCURI, JOI, VINERI, SIMBATA, DUMELCNICA.

De la domnul Aurel Miclea, ca parca nu-mi vine sa-i zic Relu, am primit citeva desene si mai multe fotografii. Asadar, lucrurile merg bine, mult mai bine decit melcul numit Romania. Iata desenele:

Si o povestioara de la Kleeo, ca sa intelegeti ca Gabriel Garcia Melcquez exista si traieste, poate chiar in Columbia (daca nu cumva o fi dat, intre timp, o fuga pina la Fidel Castro, sa-i duca niste portocale rosii).

Odata ajuns pe coama gorganului, nuielusa lui cu doua ramificatii la un capat a inceput sa vibreze… Stia ce se afla dedesubt si, fericit, a inceput sa cinte intr-o limba numai de el stiuta: melca veche. Fermecate, vietatile vazduhului zburau in cercuri tot mai strinse in jurul lui, iar ierburile cresteau tot mai inalte, infasurindu-i-se in jurul picioarelor. Dupa o saptamina, l-au gasit. Perfect mumificat, cu doua cochilii de melc infipe in orbite si, in loc de cap, cu un atlas pe care se afla marcat un singur continent: Melclantida.

3 comments:

The Gum said...

Prognoza Melcteo

Priveste melcul in mod insistent.
1) Daca melcul e ud - ploua.
2) Daca melcul e alb - ninge.
3) Daca melcul se misca - bate vantul.
4) Daca melcul are umbra - bate soarele.
5) Daca melcul n-are umbra - e innorat.
6) Daca melcul e rece - e frig.
7) Daca melcul e cald - e cald.

Melcul batran nu greseste niciodata.

Iulian Tanase said...

@ the gum: ideea e buna, insa realizarea e nitel redundanta, ca sa nu zic pleonastica. e normal ca, atunci cind ploua, sa fie ud, nu?

deci, trebuie reformulat:

Daca melcul ploua, nu uitati sa va luati umbrele cu voi (umbrele, nu umbrelele!)
sau
Daca melcul e ud, asteptati-va ca SUA sa atace Iranul.
Cam asta ar trebuie sa fie retorica, ceva mai imprevizibila.
Hai, la treaba! :)

The Gum said...

pai asta era si poanta..

dar decat o gluma rasuflata, mai bine un poem ermetic.

oi reveni