Tuesday, October 30, 2007

De ce exista mai degraba Coelho decit nimic?

M-am luat cu unele, cu altele, cu melcii, cu Big Bang-ul, cu ciorba de burta, cu burta pe carte calcind etc, si l-am neglijat pe Coelho. Si, in timp ce il lasam pe Coelho sa respire, sa respire acel parfum cu mult par si fum, marca Fata cu Parul de Foc Vesnic, iata ca a reaparut la orizont un alt Coelho, Beigbeder, un alt scriitor la moda, care il confunda pe Cunt cu Kant (si invers), si caruia bunica lui dupa mama lui de scriitor ii pregatea, cind era mic, ciorbite de burtici cu piercing, preparate dupa cea mai spectaculoasa reteta a succesului la public. Chit ca e mult mai onorabil sa scrii Veronika se hotaraste sa-l ucida pe Alchimistul in 11 minute si Dragostea dureaza 199.000 de lei decit sa dai in cap la cititori pe strada cu carapacea lui Gregor Samsa, e bine totusi sa reformulam, sa reformulam in draci: de ce exista mai degraba Coelho si Beigbeder decit nimic?

9 comments:

monica said...

baaai da! am uitat sa-ti povestesc cateva din ineptiile pe care din pacate mi le mai amintesc de la lansarea lui beigbeder. nu am vrut sa le tin minte dar s-au poticnit acolo si in minte imi suna numai ce imi spusesei tu si8 anume ca e un idiot. si mi-a demonstrat-o el cu desavarsire. beigbeder dudtine ca scriitorii scriu pentru ca sunt avizi de atentie si pentru ca e mai usor sa te exprimi asa, prin scris pentru ca nu te intrerupe nimeni. e convins ca ultima lui carte este o capodopera. e convins ca a incercat sa scrie un al doilea diavolul se imbraca de la prada si i-a iesit un soi de kafka...e convins ca vrem sa-l futem, sau ma rog ca toate femeile din lume vor sa i-o traga. asta pentru ca el nu pare in stare sa traga nimic nimanui vreodata...

cristian baltatescu said...

Iar probabil Coelho isi imagineaza ca toti, barbati sau femei, ni-l dorim pe post de confesor, bunic sfatos, profesor, psihanalist, ghicitor, etc.

Cat despre ratiunea existentei lui/lor,nu stiu, ma gandesc ca e suficient faptul ca NU traim in cea mai buna din lumile posibile, asa ca nici scriitorii nu sunt atat de putini cat sa fie suficienti si nici atat de buni cat sa fie toti necesari.

Poate ca nici nu exista. Poate ca exista o scoala de scris unde cei mai buni scriitori in viata predau. Si cartile astea ale lui Coelho sunt manualele de anul I, pentru incepatori. Adica au punctuatia si fraza corecta si cam atat. Si ca sa mai acopere din costurile unei atat de neproductive intrprinderi, sunt scoase si pe piata sub un nume caruia i s-a spus Coelho.

Iulian Tanase said...

@ monica: asa-ti trebuie daca n-ai vrut sa ma asculti! :)
@ cristian: jos palaria!

Iulian Tanase said...

in sensul ca eu mi-am dat jos palaria dupa ce ti-am citit comentariul

nasty™ said...

probabil din acelasi motiv pentru care exista mai degraba libertatea si cancan decat nimic: prost gustul

nasty™ said...

unde e dona cand ai nevoie de ea? :D

cristian baltatescu said...

Care palarie, aia de tigan, de prin poze? :)

Iulian Tanase said...

am mai multe palarii, dar daca o preferi pe aia de tigan, pe aia o dau jos

gastonitza said...

Pentru a alimenta caterinca, mai degraba decit indignarea. Si cu asta am lamurit si rostul lui beigdecumdraculcheama.