Tuesday, October 9, 2007

Life as a blood sport

Am citit (pentru seminarul de miine) un - sa-i zicem – articol, scris de Norman Swartz, profesor de filosofie la Simon Fraser University. Articolul este din 1994 si se intituleaza Philosophy as a blood sport. Norman relateaza o intimplare petrecuta in 1965, in Chicago, la intilnirea anuala a Western Division of the American Philosophical Association, cind un filosof (GB) a sarit la gitul unui alt filosof (Robert Imlay), desfiintindu-i prelegerea pe care cel din urma tocmai o terminase de citit.
Asadar, Van Damme are de ce sa fie mindru: picioarele si pumnii lui nu au dialogat degeaba cu adversarii platiti sa ia bataie de la filosoful belgian.
Citi articolul, merita, eu as mai scrie ceva, dar ma grabesc sa ajung acasa, sa scriu un eseu despre sporturile singeroase ale filosofiei. Daca iese ceva de capul lui, o sa-l pun aici. Daca nu, o sa scriu despre melci, ca la melci si la fotbal toata lumea se pricepe.

1 comment:

shutzu said...

In cazul in care eseul nu era doar o vorba in vant, iti recomand si textul cu privire la felul in care se redacteaza el, de la aceeasi sursa...