Wednesday, October 10, 2007

Mircea Toma este un coleg bun


Simbata seara, la concertul Sandei Weigl, de la Teatrul Odeon, voi sta in primul rind. Cum a fost posibil sa se intimple asa ceva? Hegel - sigur ca exagerez - ar spune ca asta s-a intimplat pentru ca, in Heimat-ul meu social (& profesional), Heimat care include Academia Catavencu si Radio Guerrilla, am ajuns sa ma simt bine. Si, simtindu-ma bine in acest acasa (care cuprinde inclusiv statiunea balneo-climaterica Vama Veche), era normal ca din binele acesta sa faca parte si Sanda Weigl.
Mircea Toma este un coleg dragut din mai multe motive, insa motivul care conteaza aici este ca MT a scris, in 24-FUN, o avancronica la concertul de simbata al Sandei Weigl, si era imposibil sa nu ma pomeneasca acolo si pe mine. Imposibil, pentru ca Mircea a auzit prima oara de Sanda Weigl anul trecut, in Vama, cind s-a intimplat de citeva ori sa o fac pe DJ-ul pe terasa lui Soni. Sanda Weigl a avut un succes extraordinar, iar Mircea si minunata Teo, sotia lui, au fost suporteuri ferventi ai set-ului obligatoriu de jazz tiganesc (ca sa zic asa), pe care li-l serveau in acele nopti (pentru mine) de neuitat.
In urma cu vreo 2-3 ani (cred), m-au vizitat la redactia Catavencu niste oameni tineri, printre care o fosta colega de facultate, care voiau sa faca un concert (la Sala Palatului) cu Sanda Weigl. M-au rugat sa-i ajut. Mi-au dat doua CD-uri cu muzica SW, le-am ascultat, unele melodii (care imi placusera foarte mult) am inceput sa le dau in Razboiul Sfirsitului Saptaminii, emisiunea mea de duminica seara, de la Guerrilla. Radio Guerrilla a fost primul radio din Romania (probabil ca si singurul) care a difuzat melodii de-ale Sandei Weigl. Iar acum, simbata, mai exact, va fi concertul. Bis bald dann!

4 comments:

white noise said...

am fost la concertul ei din Timisoara. a fost minunat. nu stiam mai nimic despre SW.
au fost si CD-uri la vanzare, aviz amatorilor!

Diana said...

auch, nu mai sunt bilete.

Iulian Tanase said...

am eu un bilet in plus la sanda weigl, doar unul, din pacate, asa ca, daca doreste cineva, let me know

jo212 said...

eh, eu n-am nimerit in primul rand, dar important e ca am bilete.