Thursday, October 25, 2007

Nu dati banii pe prostii, aduceti-i la No Name Festival pe copii!

Simbata, 27 octombrie, ora 17,45, va voi servi cu melci in Club A. Voi face o prezentare, impreuna cu Mugur Grosu, a unui joc colectiv, numit Melciclopedia (Snailopedia, pentru fanii limbii engleze). Apoi, duminica, dupa ora 19, vor fi si niste proiectii video, care ar putea chiar sa le faca placere unora sau, mai degraba, altora.

Pe 18 septembrie am inceput pe acest blog un experiment cu melci, la care oamenii sensibili au reactionat nu doar prompt, ci si foarte inspirat. Intreaga productie melciclopedica poate fi urmarita aici.Asta e programul de la No Name Festival:
(ediţie inaugurală 26-28 octombrie 2007, Club A, Bucureşti)

Vineri, 26 octombrie

Moderator: Răzvan Ţupa

17.00 - Expoziţie foto’n pana mea – Cimitirul scriitorilor români (I) – Claudiu Isopescul
17.30 - Deschiderea festivalului
17.45 - Performance sms/email cu Ovia Herbert şi Medeea Iancu
18.00 - Efectul de seară - cu Mitoş Micleuşanu, Grigore Şoitu & slide-show retrospectiv (videoproiectii);
18.15 - Videoproiecţie – Mugur Grosu & George Vasilievici [Cazul Hamangiţa, 2001]
18.30 - Mugur Grosu show – Tz-shirt/ walkin’ media sources – licitaţie de tricouri
19.00 - Recital – Cosmin Perţa şi Grigore Şoitu
19.15 - Lansare “no name” (proiect editorial al lui Un cristian si Cosmin Ciotlos)
19.45 - Recital - SGB şi Adrian Georgescu
20.00 - Lansare “pana mea” (nr. 3), videobook Mandala (Oana Cătălina Ninu)
20.30 - Recital Doina Ioanid

Sâmbătă, 27 octombrie
Moderator: Mihail Vakulovski

17.00 –Stand up poetry - Atelier de creatie “Poezie in viata” cu Nina Vasile: instalatie cu poezie / expozitie de poeme-obiect; exercitii de miscare a poeziei in Club A
17.30 - Recitaluri – Cristina Ispas & Sorin Despot
17.45 - Melciclopedia (proiect editorial) – Iulian Tănase & friends
18.15 - Hyperliteratura – lansare audiobook
18.45: Tiuk! - lansare nr.17, cu Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Carmina Trâmbiţaş, Nick Făgădar, Mihnea Blidariu, Mitoş Micleuşanu, Un Cristian etc.
19.15 – Recitaluri: Cosmin Dragomir & Livia Stefan

Duminică, 28 octombrie

Moderator: Cosmin Dragomir

17.00 - Bookblog – dezbatere: “Autoritatea blogurilor culturale”, cu Andrei Rosca
18.15 - Egophobia – lansarea nr.16 (nr. dedicat lui Ştefan Manasia)
19.00 - Videoproiecţii & videopoeme ( Razvan Tupa, Gelu Vlasin, Mugur Grosu, Cristina Ispas, Andrei Ruse, Gabi Mancu, Carmen Vidu, Laurentiu Enache si Iulian Tanase).
Organizatori: Un Cristian, Oana Cătălina Ninu, Ovia Herbert şi Mugur Grosu
Parteneri: Radio Guerrilla, Radio Alternativ, Oops Media, 24FUN

11 comments:

monica said...

am de facut o marturisire ingrozitoare... marti seara in jurul orei 20 am omorat un melc. l-am calcat si i-am spart cochilia. for what is worth nu l-am vazut.. pe scarile din fata blocului se adunasera dupa ploicica si altii. i-am luat spasita si trista si i-am pus in gradina gandindu-ma ca poate reusesc sa repar ceva. imi pare nespus de rau. sper sa reusesti sa ma ierti ptr asta.

Emel said...

Esti o melcenara! :) Cu totii suntem... Chiar daca nu o facem cu premelcditare... Cine este fara de pacat sa arunce primul piatra!... Dar haideti sa ne straduim sa nu mai strivim corola de melci a lumii!...

Iulian Tanase said...

regretele sint tardive, asa ca mai bine veniti simbata, la ora stabilita, in club a, sa ciocnim o cochilie de nectar din cupa plina de-amar

cristian baltatescu said...

Sper ca faceti ceva filmulete, pentru cei care nu sunt din bucuresti.

@monica Cate faze cu melcul "salvat" din fata intrarii blocului am vazut...
Trece cate un milositv si il arunca inapoi in spatiul verde. Unde un invitabil sunet de cochilie sparta te face sa-ti dai seama ca a aterizat pe pe una din cele 3 pietre din iarba.

Emel said...

Ce noroc pe melcuitorii capitalei!... Sambata, la ora aceea voi asista la o melcununie religioasa...la mai bine de 200 de km distanta de Club A... Mi-ar fi placut sa fac parte din publicul melcspectator... Si tot la regrete am ajuns...

cezar said...

fratele meu a gasit sapt trecuta 2 melci si ia luat acasa,i-a pus in borcan,ii plac la nebunie nepotelei mele...ma intreba w-e trecut daca am idee cu se intretin melci!!pe bune!!vreo idee?? :D

cristian baltatescu said...

Pentru melcii morti poti face un pomelcnic.
Uff, credeam ca nu sunt in stare sa scot nici un cuvant de asta, "melcos", si imi faceam probleme.

@cezar - oricum, daca de 1 saptamana sunt tot 2, inseamna ca NU mananca alti melci. Si daca mai supravietuiesc o saptamana e foarte posibil sa nu manance NIMIC.

cezar said...

pai cred ca le da de mancare leustean,ca in cantecelul acela de cand eram mici.sunt curios ce nume de hermafrodit va alege:))pt fiecare in parte!!!

monica said...

am fost si mi-a placut mult. in afara de micile si inerentele nepotriviri dintre tehnica si poezie totul a fost foarte frumos. nu tare nu misto nu ubercool sau cool sau smecher sau in vreun altfel. a fost foarte FRUMOS. astept autograf pe carte la scoala!...

Iulian Tanase said...

ma bucur ca ti-a placut.
mie mi-a placut si nu mi-a placut.
mi-a placut ce s-a intimplat cu momentul melciclopedic, mi-a placut ca mi-am adus aparatura de-acasa, ca era riscant sa ma las la mina celor care m-au invitat, mi-a placut si publicul, care a reactionat bine, insa nu mi-a placut contextul, mai ales momentul de dinaintea mea. din pacate, unii nu inteleg deloc cum e cu poezia asta, isi bat joc de ea, ii fac mari deservicii, in fine, treaba lor, desi nu e doar treaba lor.
si mi-a mai placut momentul lui mihai vakulovski si mitos micleusanu - doi oameni relaxati, texte bune, umor cit cuprinde.

monica said...

in fiecare luni ma trezesc frumos iar in decursul celor 2 ore cuprinse intre 18:00 si 20:00 ma intristez cumplit la gandul ca nu stiu de fapt nimic. incep fiecare saptamana cu gandul ca nu stiu nimic dar ca pot cumva intui oricum ceea ce urmeaza sa aflu si ca am parcurs in minte deja jumatate din drum. si mi se pare ca sunt o copie mult mai proasta de-a lui sisif. fiecare sapta mana e la fel. incepe goala iar spre vineri i colo ma simt grozav. lunea si martea il sun pe victor ca sa ma simt calcata cum trebuie in picioare. martea reusesc sa ii inchid telefonul in nas. imi aduc aminte de george care ma iubeste. ma simt ca un cacat etapa necesara si suficienta pentru a putea ajunge la urmatoarele. vreau sa faca sex cu mine. pe el inca nu il stiu. el este mereu pe fundal dar niciodata ca fundament pentru ca nu are prezenta certificata senzorial in viata mea inca. si de indata ce va avea va devenii un altul. miercuri astept sa se intample ceva. joi se intampla. e acelasi lucru: sunt acele 2 ore in care aflu ca sunt rea sau ca sunt buna si ca as putea sa fiu buna sau as putea sa fiu rea. vineri mi se pun intrebari. verific, imi raspund. sambata si duminica imi permit sa mor putin in mine fara sa stie nimeni. imi iau portia si adorm. ard tot ce am invatat vreodata. mor o data cu mine si tot putin. mi-e frica ca gresesc cumplit de fiecare data cand aleg sa deschid ochii sau sa clipesc. as vrea sa fiu surda ca ei. sa pot sa vad totul sa inteleg si sa-l inchid in mine. sa nu pot transmite nimic. sa n-am de ales. sa fi ales deja altcineva ca mintea mea sa-mi apartina. in schimb, uite, nu pot sa-mi tin gura si spun numai tampenii o saptamana intreaga.