Monday, October 1, 2007

Ordinary lifeLunea sint foarte obosit. Duminica ma culc foarte tirziu, si asta din cauza adrenalinei pe care o acumulez la radio, de la 22 la 24. Aseara/azi-noapte am avut o emisiune aberanta. Telefoanele au sunat incontinuu, asta dupa ce o tipa, Dona, ne-a sunat sa ne spuna, mie si lui Mitos, ca sintem varza, ca sintem misogini, ca nu stim limba romana. Am invitat-o sa-mi spuna cum se scrie "mamuca, iacata-ma-s!":). N-a vrut. Oricum, aceasta Dona made my radio show! A mai fost un tip pe care l-am rugat sa-mi comunice adevarul lui: se angajase paznic la un magazin in Valea Jiului, si era fericit. Un adevar simplu, scurt si la obiect.

Astazi, la 12, am fost la deschiderea noului an universitar. La 34 de ani, sint student in anul I la Facultatea de Filosofie, ceea ce poate sa-mi provoace orice, dar in nici un caz emotii.

Aseara citeam din "Caietele timpului", ultimul volum al filozofului Alexandru Dragomir, aparut la Humanitas. Dragomir si-a dat doctoratul cu Martin Heidegger, apoi a trebuit sa revina in tara, pentru ca incepuse razboiul al doilea mondial si trebuia sa mearga pe front, iar apoi, dupa 1948, a facut filosofie pe cont propriu. Cam la fel cum a facut Gellu Naum: suprarealism pe cont propriu. Imi place ca A.D. isi scria mare parte din insemnari direct in germana. Citind "Caietele timpului" mi s-a facut dor si pofta de germana (am facut vreo 15 ani in scoala, liceu si facultate), incet-incet, amintirea (die Errinerung) se transforma in memorie.

Bineinteles ca frivolitatea metafizica de care dispun mi-a soptit tot felul de timpenii: niste povestiri scurte, intitulate "Pruna apofantica" (Die apophantische Pflaume), precum si altele care si-ar gasi locul in teritorii imaginare, precum Zeitland sau Pfefferland (ins Pfefferland gehen = a merge la dracu').

Si, apropo de Melciclopedia pornita aici, am inceput sa scriu niste povesti cu gangsteropode. Tin mult la acest proiect colectiv si sper ca, in 2-3 luni, vom publica o frumoasa carte.

7 comments:

Jay Ko said...

Lunea vorba aceea nu creste nici iarba (se consuma)!
Dona face parte din mentalitatea romanului. ATIPIC.
Exista o emisiune la radio pe care o faci si ma surprinde tocmai de aceea sun si ma pierd asta insemnad ca am de invatzat...
Dona daca ai sunat ai de invatzat...
Ordinary Life d(-_-)b

Jay Ko said...
This comment has been removed by the author.
Emel said...

Ciudata coincidenta....Oridnary Life, Ordinary (Mon)day...asta a fost si starea mea (chiar si statusul meu)de azi...
:) E si normal sa fii obosit lunea..cine nu ar fi obosit dupa ce a dus un "razboi" cu o noapte in urma?...(se pare ca unii - Dona si nu numai - iau prea personal si prea in serios notiunea si chiar (se) ataca, urmand ca in cazul unui contraatac sa esueaze lamentabil la capitolul aparare)...
Emisiunea RSS o ascult ori de cate ori am dispozitia necesara, cand simt nevoia sa evadez nitel din realitate undeva intr-un univers ludic, intotdeauna cu mintea si urechile intredeschise! (datorita orei de emisie - care totusi nu cred ca putea fi alta!)
@ jay ko - e posibil ca Dona&co sa fie un exponent al mentalitatii tipice...in general ce e atipic e perceput drept anormal, care iese din tipare, incalca reguli si preconceptii, stereotipuri impregnate adanc in constiinta si mentalul colectiv...
Insa vorba aia: tipici, dar multi! :) fara tipic nu mai poate fi vorba de atipic!...Ce mai? Omul are mult de invatat de la melc! :)
In special faptul ca trebuie sa lasi o urma a trecerii tale prin viata! Dar si sa stii cand este momentul sa te retragi in cochilia ta! :) Asadar, am lasat un comentariu si acum ma retrag. Auf Wiedersehen!

Emel said...

In ziua de azi nu mai este o mare filosofie sa termini o facultate...
Dar este o mare facultate (mintala) sa termini o filosofie :)
In alta dezordine de idei...mult succes in primul an de facooltate! :)

jo212 said...

an "scolar" frumos! :)

Iulian Tanase said...

multumesc, multumelcsc

maccumac said...

Oare ce se castiga atunci cand termini o facultate umanista? Eu stiu. Te las si pe tine sa afli:) Pacat ca nu mai pot scrie la locul potrivit ,dar m-a amuzat proiectul cu melcii. E inceputul unei mari melculturi! Pana atunci, spor la studiu, ca e de citit la filosofie, si bafta in toate! Game, set si melci!

http://maccumac.blogspot.com