Tuesday, November 27, 2007

Dare de seama despre bunici


Nu stiu despre citi bunici este vorba in aceasta carte. O carte scrisa de 92 de nepoti si coordonata de unul dintre acestia. Cartea cu bunici (aparuta recent la Humanitas) este o carte minunata, al carei initiator si coordonator este Marius Chivu. Aici, un interviu cu MC.
Duminica seara l-am avut pe Marius invitat la Radio Guerrilla, am vorbit doua ore despre bunici, bunicisme, nepotisme si asa mai departe. Din aproape in aproape am ajuns la concluzia ca exista/a existat cineva in istorie care nu a avut bunici din partea tatei. Iisus, intr-adevar, nu a avut bunici din partea Tatalui. (Nu ma refer la faptul de a nu-ti cunoaste bunicii, cum li se intimpla unora.)

2 comments:

mvl said...

ca orice idiot o sa postez: sunt primul!!! si tot ca idiotii, o sa fiu al 2-lea. n-am sansa asta, prea putini intra pe blog. sper sa mai faceti asa emisiuni. exact alaltaieri v-ati trezit sa faceti si voi o emisiune... no phones, no more rose man.

Dani Trifan said...

Idee că doar Isus a avut bunici din partea Tatălui nu e suficient de exactă. Dacă mă gândesc bine Adam şi Eva n-au avut parte nici măcar de părinţi, de bunici nici nu se pune problema.