Thursday, November 1, 2007

De ce prostia e mereu la moda?

Una dintre cele mai la moda imbecilizari colective este, pentru mine, corectitudinea politica. Problema este ca aceasta corectitudine politica ascunde multe - putin spus - incorectitudini penale. Conceptele de rahat ale dresajului postmodern imi soptesc insistent sa nu spun ca tiganii fura, violeaza si ucid prin Italia, caci rasa nu conteaza, ci trebuie sa formulez in asa fel, incit cei care maninca diverse finantari grase, pentru reabilitarea imaginii violului si crimei minoritare, sa se simta bine ca le-a iesit cosmetizarea si, astfel, si-au justificat finantarea. Dar poate ca eu nu vreau sa fiu dresat. Poate ca eu nu vreau sa practic corectitudinea politica. Daca 10 crime din 10 au fost facute numai si numai de tigani, eu nu vreau sa cosmetizez aceasta unanimitate. Nu vreau sa le zic romani acestor tigani, si nu pentru ca romanii ar fi maestri emeriti ai virtutii, nu pentru ca romanii ar avea implantate in creier ultimele cuceriri ale virtutii, ci pentru ca insasi realitatea este, in acest caz, rasista. Da, realitatea este foarte rasista. Cei care violeaza si ucid prin Italia sint tigani. Tigani de cetatenie romana. Eu n-am fost niciodata in Italia si poate ca as vrea sa merg. Pai, nene, daca nu pot sa merg in Italia doar pentru motivul ca niste romani de etnie rroma violeaza si ucid, eu, personal, dau dracului corectitudinea politica, pe care n-au decit sa o practice dresatii si finantatii lu' Peste.
(Sa presupunem ca romanii ar fi pentru englezi ceea ce sint acum tiganii din Italia pentru romani. Cit de corect politic la cap ar trebui sa fii sa condamni englezii, ca popor, pentru ca niste romani, cu pasaport britanic, violeaza si ucid aiurea? Cum ar fi sa nu se mai vorbeasca deloc engleza in Italia?)
Acum, ca femeia aia, Giovanna Reggiani, soţia unui ofiţer al Marinei Militare din Italia, a murit, as prefera sa fiu minoritar finlandez intr-o tara a tiganilor.

13 comments:

Brizu said...

subscriu la si sustiu cele mai sus exprimate.

Nicolae Chiriacescu said...

Daca-mi aduc bine aminte, denumirea de rrom in loc de tigan a fost adoptata pe la inceputul anilor '90, pe vremea lui Iliescu. De ce s-o fi grabit? Prin ianuarie 1990, coordonam activitatea tehnica a unei autobaze. Primaria m-a obligat ( ca pe toate firmele ) sa angajez vreo 20 tigani, atunci fara serviciu. Asta dupa ce abia facusem "curatenie" . Este adevarat ca nu au stat mai mult de 15 zile, timp suficient pentru a face ei "curatenie deplina". De fapt eu le pusesem maturi, lopeti etc. in mana pentru a face curat.

puiul de dac said...

PROSTIA e la moda pt ca ADEVARUL E DUREROS!Nimeni nu poate spune ceea ce gandeste pt ca "dresajul"creierelor incepe de acasa,de la scoala,si viata ne invata ca exprimi ce crezi vei fi aratat cu degetul ca o ciudatenie,ca un smintit,nu ai voie sa iesi din tipare.Putini vor recunoaste cu voce tare ca :Tiganii fura ,ucid si violeaza pt ca nu stiu altceva sa faca si nu sunt construiti pt a fi "robotei" cu un mod de viata calculat,Ungurii din Harghita si Covasna urasc romanii,si ar vrea sa fie o tara separata,romanii din Transilvania (o parte)ar vrea sa -i trimita in alta parte pe ungurii din zona,si "miticii"sunt uriti de toata lumea!

cristian baltatescu said...

Jidanii sunt de vina.

cristian baltatescu said...

Si acum sa redevenim seriosi.
S-a ajuns intr-o situatie de rahat, similara cu cea de la televiziuni cand tuturor le e frica sa pomeneasca numele altei televiziuni sau al unui produs comercial, de frica CNA.
Asta din cauza unui exces de zel dubios, care ii face sa uite ca nu e o problema, sau nu ar trebui sa fie o problema sa poti spune Coca Cola pe post, daca e relevant in contextul ala, atat timp cat nu lauzi inutil sau nu denigrezi la fel de inutil.
La fel si cu tiganii, evrei, negrii, femeile, homosexualii.
Nu mai poti spune ca un tigan a violat o fata, din cauza ca au impresia ca asta e discriminare.
Stirea trebuie cosmetizata.

Eu zic ca aici e problema si cred ca e ok sa NU poti spune o propozitie de genul, la o bere : Lasa-ma, ma, tiganii fura, violeaza si nu vor sa munceasca.
Fara sa particularizezi mi se pare aiurea sa dai verdicte, pe clase largi, doar pentru ca e comod, simplu sau atoatestiitor.

Pentru ca nu e adevarata matematic, din punct de vedere al teoriei multimilor, logic sau cum mai vrei. Parerea mea (TM).

Ce ma enerveaza sunt chestiile de genul: Inspectori OPC au gasit 1 miliard de sobolani in toate salamurile UNEI ANUMITE firme.
Asa, cu ce ma ajuta stirea asta "politically corect" pe mine? Vreau sa stiu in care salam. Nu?

nasty said...

nu e asa nasol sa fii tigan. mai naspa e sa fii tigan, ungur si evreu in romania. asta da blestem :D

Anonymous said...

Ma pi..sh pe corectitudinea politica,din aceleasi motive.

Anonymous said...

off topic
De ce trebuie sa aud la Stiri "copilul a murit in chinuri groaznice",si ca "s-a chinuit vreo 3 ore".
S-a stins din viata nu mai e la moda?si atat.daca tot vrei sa spui asta,nu ma lasa sa imi imaginez chinul lui.
e trist unde s-a ajuns.

Iulian Tanase said...

@ cristian: eu nu sint rasist, nici n-as avea de ce, asa ca grija mare la glumele cu evreii, ca nu e cazul, din contra. n-am facut decit sa constat ca realitatea este rasista, nu intru in detalii. si apoi nu vreau sa ma priveasca cineva in ochi si sa vada faptele unor cu totul alte persoane, cu care n-am nici o legatura. eu vreau sa vorbesc romaneste oriunde, inclusiv in Italia. asta e literasism!

cristian baltatescu said...

Nici eu, daca nu se intelege din ce am postat dupa :)
Adica tocmai, eu inca mai pledez pentru anti-generalizare.
Chestia cu evreii era un fel de meta-gluma, poate proasta, dar nu voiam decat sa subliniez atmosfera de total paranoism in care traim, un imens nor deasupra, care de face sa iti filtrezi si gandurile nevinovate, poate doar sincere.
Iar pentru mine, chestia cu "jidanii" e dublu-reprezentativa.
O data ca sunt victima clasica a rasismului si a doua oara pentru ca nu poti critica un evreu pentru ca ti se pune eticheta de antisemit.
Poate ca era o gluma prea subtila, nu prin calitatea ei, cat prin cate imi comunica MIE :)

Iulian Tanase said...

pai, puteai sa spui simplu: "pentru toate astea si toate celelalte, eu sint de vina" :)

Anonymous said...

Mergand pe acelasi criteriu:

M. Eliade: "La rrome"

Phoenix: "Rromiada"

Th. Aman: "Eliberarea rromilor"

Si eventual proaspata telenovela "Inima de rrom"..

Anonymous said...

Iulian, uite ce-am gasit


academician pe divan

prin 2003, Metallica intrase intr-o criza fara precedent. scandalul napster care determinase fanii sa iasa in strada si sa calce in picioare albumele legendarei trupe, problemele cu alcoolul ale lui James Hatfield, dar si plecarea din trupa a lui Jason Newsted pareau ca declansasera sfarsitul Metallica. insa cei 3 ramasi, adica Hatfield, Ulrich si Hammet gasesc puterea s-o ia de la capat. cum credeti? trupa a angajat un psihiatru care a stat impreuna cu ei timp de vreun an de zile, in toate momentele, puse pe pelicula si editate in excelentul documentar Some kind of monster. ce vreau sa zic este ca in aceeasi situatie mi se pare ca se gaseste astazi Academia Catavencu. Multi dintre cei de acolo au facut bani, dar si-au pierdut (interesul pentru) creativitate. O gasca misto, cand zic gasca ma gandesc la band, ca la trupele rock, a devenit business. Clasic. Multi din fostii ziaristi deveniti azi antreprenori frecventeaza gasti paralele. Pe unii asta ii mentine proaspeti. Pe altii, se pare ca le vlaguieste materia prima care i-a facut celebri: umorul. Aud ca Eugen Istodor pregateste un fel de istorie a Academiei. Foarte frumos, pentru ca Academia reprezinta un moment in istoria asta postdecembrista. Sper ca aceasta carte, daca s-o scrie, sa nu insemne statuia pe care altii si-o fac in timpul vietii. In locul lui Mircea Toma as reveni la meseria de baza, cea de psiholog, si i-as pune pe toti pe divan ca sa le rascolesc creativitatea.

Posted by Scoop at 6:25 AM 0 comments

Labels: ultimul bal