Friday, November 23, 2007

Demetru Demetrescu-Buzau

Este 23 noiembrie 2007. Inca 23 noiembrie si inca 2007. Acum un minut m-am uitat la ceas: era ora 23,23. Pe 23 noiembrie 1923 a murit Urmuz. Voia sa fie compozitor si lucra ca grefier. Nu intelegea de ce trebuie "sa-ti irosesti timpul destinat vietii pentru mentinerea trupului supus mortii". In ziua aceea de 23 noiembrie si-a tras un glont in cap. Harms, al carui nume, in ruseste, se citeste cam cum se citeste, in romaneste, Urmuz, a murit de inanitie citiva ani mai tirziu. Dar poate ca si glontul acela ar fi murit de foame daca nu s-ar fi hranit, in ziua aceea, cu singele lui Urmuz. Omagiu!

10 comments:

Anonymous said...

http://ro.wikisource.org/wiki/Urmuz

mvl said...

scoala e o prostie. astept noi postari in genu asteia. n-as fi aflat poate niciodata de existenta lui urmuz. mc.

mvl said...

completare: daca as fi invatat pt scoala, asa cum ar fi trebuit si nu as fi facut lucruri cu adevarat importante.

Iulian Tanase said...

cum sa nu auzi de urmuz?! urmuz a scris, ca si harms, lucruri care erau cu mult inaintea vremii. urmuz rulz!

Flaviu said...

nu cred ca glontul ar fi murit de foame. mai degraba mai bine s-ar fi hranit daca cineva bea din sangele urmuzului din vreme.

Iulian Tanase said...

de parca ar avea vreo importanta ce credem noi despre una sau alta. lucrurile sint cum sint, nu cum credem noi ca sint.

cristian baltatescu said...

Niciodata nu am inteles de ce sinuciderea e considerata lasitate, renuntare sau pacat capital. Nu am dorinte de sinucidere, dar inteleg ca poate fi o optiune lucida, un alt fel de a trai. Adica asa cum unii mananca sanatos si fac jogging, altii se sinucid.

mvl said...

n-am ascultat intreaga emisiune,insa va felicit pentru ca nu ati mai luat sute de telefoane. daca vorbiti 2 ore numai voi, e mai mare probabilitatea sa aud o gluma buna, decat atunci cand luati telefoane.
iesene, sinuciderea este considerata lasitate,deoarece e mult mai simplu sa te sinucizi, decat sa lupti cu problemele tale.e considerata renuntare,deoarece renunti la viata. intotdeauna exista o alternativa. cand te sinucizi mori, adica nu mai traiesti. foarte putini sinucigasi sunt lucizi in momentele alea.

cristian baltatescu said...

Ma rog, discutabil.
Pe principiul asta e la fel de las cel care NU incearca sa urce Everestul.
Cine hotaraste si masoara viata altuia? Si de ce? Fiecare cu masura lui, pentru el. DE CE trebuie sa te lupti cu viata? Si cine spune ca e o lupta? Poate e plictisitor, poate e prea lunga, poate, poate, poate. Retele universale sunt indecente.

mvl said...

everestul reprezinta punctul maxim al existentei unor oameni, fericirea maxima. fiecare om are un everest al sau la care aspira, insa nu cred ca exista o persoana a carei everest sa fie moartea. trebuie sa fii prea prost sa iti doresti asa de putin de la viata. eu nu am leucemie sau alte boli incurabile, insa daca as avea, m-as bucura de ultimele zile ale vietii, nu m-as gandi la moarte. cu totii vom muri si vom afla daca mai exista ceva dupa moarte. dc sa iesi dintr-un joc inainte de final? poate speri ca va fi mai interesant acel lucru pe care-l vei putea face, dar dc sa risti? jocul se va termina oricum, dc sa nu te bucuri de el? viata este prea complexa ca sa spui ca te-a plictisit .