Tuesday, November 13, 2007

Istoria recenta a unei statii

M-am scos: contributia mea la istoria filosofiei nu poate fi contestata. Datorita mie, Facultatea de Filosofie are, pentru prima oara, o statie de autobuz. Unii cu apa, altii cu apeironul, ceilalti cu transcendentalul sau Dasein-ul, eu, insa, am venit cu altceva: cu faptul de a fi schimbat denumirea unei statii RATB din Radio Kiss FM in Facultatea de Filozofie, trecind putin prin Facultatea de Psihologie. E mult? E putin?13 comments:

Nicolae Chiriacescu said...

Oricat ai face bine pentru cineva, fie ea institutie sau persoana tot nu este de ajuns. Metafizic vorbind ( sper sa nu incurc prea mult termenii ) sau in alt fel spus psihologind filozofia statiilor de autobuz, nimic nu se pierde nimic nu se castiga, totul ramane in echilibru. Este bine sus, dar este rau jos. "Kiss fm" (rau) avea cos de hartii (bine), "Fac de filozofie" ( bine) nu mai are decat capacul de la cosul de hartii (rau).

Iulian Tanase said...

:)) nu observasem asta, haios

cristian baltatescu said...

Iti dai seama acum cati interesanti au sa spuna cu subinteles, in tramvai sau ce e ala, "Dati-mi voie, cobor la FILOZOFIE", cand de fapt el merge sa dea dedicatii la kissfm.

nasty said...

asta chiar mi se pare o aberatie. te respect, imi place (aproape) tot ce faci la radio si la ziar dar aceasta situatie ai procedat aiurea. si ce daca statia ratb se numea kissfm si nu facultatea de filosofie? crezi ca ar trebui scoasa si particula kis din bulevardul kiseleff? sau capatul autobuzului 137 ar trebui schimbat din carrefour in altceva? in rest iti urez numai bine si astept cu nerabdare emisiunea de duminica. poate (re)vine dona :D

Stefan said...

Eu personal nu inteleg cum naiba a ajuns ca numele statiei sa fie Kiss Fm, oriunde ar fi fost ea..Adica nici ProTv-ul care e ditamai televiziunea nu are statie proprie, cum sa aiba tocmai KissFm ? Ca ma ia cu niste valuri becaliene acum de ii fac zdrente pe toti !

ange de nuit said...

Bine, Stefan. Subscriu :)

Ancapone said...

e logic: aia de la kiss fm s-au suparat, si-au luat cosu' si-au plecat ;)

juliana said...

era cosul lor; acolo se puneau dedicatiile :))

Iulian Tanase said...

rai mai sinteti :)

Augustin Calin said...

Poza si demersul mi se par triste triste.
Sic transit gloria mundi - ar spune baietii de la filosofie daca ar vedea cum o parte din cos a trecut, s-a dus intr-o lume mai buna.
Altii ar putea sa contra argumenteze: Pantha rei fiindca iata: desi statia e tot aia si stilpul e la fel de imbracat pentru iarna, totusi ea a suferit o schimbare. Asa cum nu poti face baie de doua ori in acelasi riu, la fel, nu poti astepta 601 de doua ori in aceeasi statie.
Fac pariu insa ca se va gasi un alchimist care sa prelungeasca D-ul astfel incit sa iasa P: "FAC. PE FILOZOFIE" si atunci o sa-i schimbe iar eticheta efemera de statie vesnica: "Aleea Iactaest".

b.c. said...

Felicitari pentru demersul cetatenesc! Propun totusi si o abordare diferita gen statii-vama cu numele EuropaFm, statii doar cu urcare - Trinitas, statii pentru baietii destepti ( nu ai lui Base) -Guerrilla, statii de metrou - 21 & kiss, - statii degeaba MagicFm si statii electorale - Itzy-Bytzy. Scuze daca am omis pe cineva...criza de inspiratie :)

outwest said...

Statia se numea odata "Radio Contact", iar Facultatea de Filozofie e de fapt destul de "noua" in zona (s-au mutat cam prin perioada in care Radio Contact s-a "rebranduit" drept Kiss FM). Cel mai probabil 2002-2003, oricum, mileniul asta.

Anonymous said...

... si-i la fel de aglomerat Splaiul intre Eroilor si Grozavesti...