Saturday, December 29, 2007

Adevarata poveste a Scufitei Rosii

In preajma sarbatorilor de iarna, cind totul, ca sa nu zicem mai mult, devine de clestar, cind insusi clestarul se simte mai clestar decit va fi sau va fi fost vreodata, Scufita Rosie se simte ca dracu'. Singura, mai singura decit cel mai singur om din lume, care nici macar nu exista, Scufita Rosie isi roade unghiile la gura sobei, compune manifeste feministe, stropite cu lacrimi de parasuta presocratica, il injura in gura mare, la gura aceleiasi sobe, pe Imparatul Rosu, care - si putini stiu asta - a sedus-o, dar nu a abandonat-o decit dupa ce a promis ca o ia de sotie. Dar nu a luat-o. Piticii au crescut deja, sint la facultate, momentan se afla la schi, in Predeal, ala micu' a si aparut, din greseala, la stirile sportive, pe Antena 3. Singuratatea este o pinza de paianjen, o iedera, o lipitoare, un fum care iti intra in ochi, un miros greu de sarmale umplute cu banane flambate, un gol cosmic in stomac, un Big Bang ardelenesc, picant, in creier, si Scufitei Rosii, de atita singuratate, i se face foame. In timp ce cititi aceste rinduri, Scufita Rosie suspina si gateste o ciorba de burta de poveste.

P.S.: Azi-dimineata, la Antena 3, am vazut o stire delicioasa: Ciorba de burta si Scufita Rosie au fost cele mai cautate domenii pe Internet, de sarbatori.

5 comments:

Sprâncenatul said...

o ciorba de burta de lup, in care fierb bunicuta si vanatorul

Anonymous said...

Gata! Am aflat! Scufitza Rosie e, de fapt, partea aia mai groasa de la pipa ta, ca ma tot uitam la poza si ma gandeam, ce dumnezeu tine Iulian in mana.., si nu e dumnezeu ce tine Iulian in mana.
acum ma pot duce la Revelion impacata cu gandul ca poate nu ma mai intorc.

Anonymous said...

Oh, mama.

Iulian Tanase said...

ar trebui sa fie vorba de o mama tinara

lichter said...

Cred ca scufita rosie a fost scoasa din context, altfel nu putea sa fie asa de cautata.
Contextul trebuie sa fi fost Scufita Rosie XXX sau Scufita Rosie si LuPul Mare, Tare si Rau, sau alte variante asemenatoare.
Nici un copil din ziua de azi nu mai citeste povestea, toti cauta poze cu Scufita prin Playboy sau mai rau.
Nimic rau in asta, acum sa fim seriosi, o fi crescut si Scufita de cind eram noi mici...