Tuesday, December 4, 2007

Povestea apei care a impietrit in plina vara

Nu mai era de mult tinar, avea 30 de ani, pe care nici macar nu se obosise sa-i implineasca. 30 de ani era numele ciinelui care il tot pindea in acel miez de vara. Ajunsese in acel loc indepartat fara sa fie sigur ca isi doreste asta. Dar a ajuns, si satul in care ajunsese avea un munte si avea o mare. El avea depresii, desi femeia de linga el il iubea. Depresiile sint suportabile atunci cind ai alaturi un aparat de fotografiat. El asta facea zi de zi: isi plimba depresiile pe coastele abrupte ale acelui sat, fotografiind lucruri fara noima. La prinz, ea se ducea cu filmele la developat. In ziua aia, desi toate zilele erau la fel acolo si aiurea, el fotografiase apa, toata apa care putea incapea intr-un aparat de fotografiat. Seara, ea a venit cu pozele acasa, i le-a aratat, si una dintre ele facuse ce facuse si se daduse de trei ori peste cap, desi o data ar fi fost destul. Apa care se da de trei ori peste cap devine piatra si, privind fotografia aceea criminala, el n-a mai inteles nimic. S-a aruncat de pe terasa casei crezind ca piatra verde care il chema e apa pe care tocmai o pozase.


(piatra)

(apa)

15 comments:

Eu Insumi said...

photoshop rulz :D

Iulian Tanase said...

nici vorba de photoshop, e una si aceeasi poza

cristian baltatescu said...

Foarte frumos scris.

Sa insemne asta ca apa poate fi inselatoare? Sa conteze unghiul din care te arunci in ea? Daca natura ei(apa sau piatra) din momentul in care crestetul tau o atinge e decis de cum ai perceput-o tu in secunda anterioara?

Si voiam sa mai completez ca e una si aceeasi poza dar cand am ajuns pe pagina de comentarii deja era deschisa discutia pe tema asta :)

nasty said...

@ eu insumi
nu e photoshop e corel PHOTO-PAINT

open picture -> piatra apa.jpg -> image -> flip horizontally -> image -> flip orizontally -> save as -> apa piatra.jpg

@ IT
:P

Iulian Tanase said...

daca atit intelege unii din povestea asta..., ne multumim si cu atit. pentru lamurirea totala a misterului: am tras-o pe apa marii intr-o poza (aparat cu film), cind am scos pozele de developat una era intoarsa cu susul in jos si am vazut piatra in loc de apa si doamne-ajuta sa nu ne prinda astia cu photoshopul fara licenta si cu corelul fara diploma de bac!

tata la copii said...

Acu conteaza si cat, si ce fumezi...Zen tare chestia asta !

tata la copii said...

Acu conteaza si cat, si ce fumezi...Zen tare chestia asta !

mvl said...

banal mod de sinucidere. sper sa mai scrii povestioare pe blog. the best thing to post.

nasty said...

hai ma, iulian, nu te supara pe mine. fotografia e foarte interesanta.

Iulian Tanase said...

vai, dar pot sa-ti si jur ca n-aveam de ce sa ma supar.

Bianca said...

:) "Fiecare spune mai putin dacit intelege si intelege mai mult decit i se spune iar ce intelege nu i se spune , fiindca ce i se spune nu intelege si asa mai departe..."
Foarte frumoasa povestioara

Iulian Tanase said...

citatul e din Gellu Naum, desigur :)

Bastien said...

Foarte foarte misto, atat poza cat si povestioara. Noroc ca ai supravietuit caderii, sa ne poti povesti cum a fost. Poate te-ai transformat in apa in cadere si ai curs pe piatra pana la rematerializare. Oricum ceea ce nu te ucide te face mai puternic, asa ca data viitoare vei sparge in cadere piatra in atat de multe aschii incat va parea fluida din nou.

Nicolae said...

Dl. Iulian, scoateti de pe Google programul free Picasa 2 - organizator de imagini. Daca nu mai aveti si alt program asemenea pe calculator, Picasa2 extrage toate pozele. Am analizat apa si piatra si : nu sunt identice, chiar prelucrate. Pe film si pe dos, ar exista posibilitatea dar numai prin deprecirea ireversibila a filmului: 0,01%. Oricum a te arunca cu capul inainte ca sa vezi daca este apa sau piatra nu e la indemana oricui.. Trebuie sa ai spate..

netstalker said...

vai ce frumos... hai că asta plăcu mult nimicniciei mele mulţam fain nene tănase