Monday, December 10, 2007

Scenariu de Hollywood

(E super sa ai blog. Blogul e un fel de supermarket, caci superwriting nu-mi vine sa-i zic: oamenii intra si ies cu miscari precise, asa cum aluneca un cutit, inainte si inapoi, pe piatra care il ascute, nu neaparat la minte. Daca nu as fi avut blog, poate ca nu as fi avut sansa de a primi, mai mult sau mai putin explicit, amenintari cu moartea. In numele libertatii de exprimare, infasurata intr-o canadiana marimea 68.149.6.171, Alberta Calgary imi trimite cele mai sinistre rinduri pe care le-am primit vreodata. Sa-mi fac griji? In armata trageam bine cu arma, ma bazez pe asta atunci cind scriu pe blog. Textul de mai jos ii este dedicat lui Stephen Hawking, in speranta ca, intr-o zi, va elucida misterul gaurilor negre din capul celor fara cap.)

Se astepta la asta, stia ca, dupa acel accident absurd, mai devreme sau mai tirziu ea il va ruga sa o omoare. Si intr-o seara, femeia aceea tinara, tintuita intr-un scaun cu rotile, ii spuse:
– Daca ma iubesti, si nu ma indoiesc de asta, te rog, omoara-ma, nu mai suport.
Rugamintea nu il surprinse pe barbatul tinar care statea la masa si scria ceva intr-un caiet, dar il sperie foarte tare.
– Imi pare rau, nu pot sa fac asta, nu pot, cum as putea sa te omor?!
A venit apoi ziua aceea neverosimila, cind ea l-a mai rugat o data sa o omoare, fiindca suferinta devenise de neindurat, insa el refuza o data si inca o data, din motive pe care cei doi le stiau foarte bine. De disperare, ea lua o vaza si o arunca aiurea si vaza il nimeri exact in timpla si barbatul tinar, care o iubea pe femeia din scaunul cu rotile, cazu in inconstienta. Dupa citva timp, politistii au venit si au constatat decesul barbatului si femeia a recunoscut, ingrozita, totul. Dupa un proces minutios, juratii au condamnat-o pe femeie la moarte.

10 comments:

tata la copii said...

Pt. texte de astea rapide o sa te judece colegii tai, poetii/prozatori.
La munca nenica !

tata la copii said...

Vezi ce ai facut ? De asta nu scrie numeni pe blogul tau !

tata la copii said...

Chiar asa greu va vine ? De ce nu dati bai ce v am trimis ?

monica said...

bai bai baaaai...ce-i asta frate!...cap fara cap nu se poate sa scrie mai ales daca iese asa ceva...

Anonymous said...

Amenintarea cu moartea nu mai are nici un haz,e mai haios sa fii amenintat cu viata,adica sa vina unu' la tine si sa-ti spuna "Gogule,am aranjat eu cu supernaturalu' tau sa traiesti vesnic viata asta maro,daca nu te lasi de prostii",adica o sa-ti vezi nevasta,copiii,prietenii,s.c.l.,murind,iar tu o sa traiesti la nes fir shit viata asta de cacat,o sa muncesti vesnic,o sa te-nvirti printre cretini pina la judecata de apoi,etc,poi da' e belea mai mare ca asta?

Iulian Tanase said...

pai, le e frica sa nu fie identificati de politie :)

tata la copii said...

Deh, asa i sade bine geniului, insingurat (Urasc profanul vulg ,Si l tin departe. Horatiu)

Iulian Tanase said...

deci, Horatiu e tata la copii. gata, te-am notat

Anonymous said...

Da' daca nu-i horatiu si e oratiu,ala care cu voce tunatoare citeste cite o "oratie funebra",eh?

tata la copii said...

Am citat din memorie, pa trezie.Deci nu stiu cat de precis