Wednesday, January 2, 2008

Ce-i ala, Revelion?

Mie mi-a placut anul 2007, nu tineam neaparat sa se incheie tocmai in noaptea de Revelion. Insa, asta e, daca asa se obisnuieste, n-ai ce sa faci, umpli paharele de vin, chiar cu vin, zici un mult prea traditional La multi ani! si eviti, daca se poate, sa fii patetic. Oamenii, am observat, sint foarte patetici in noaptea de Revelion: desi existentele celor mai multi sint destul de mediocre, totul devine mirific, sublim si, poate, majestuos in aceasta noapte, si ce motiv avem sa nu incingem o petrecere pe cinste, mai ales ca limbajele lemnoase ne incalzesc atit de bine sobele din creier, nu? Nu. Am petrecut bine in noaptea de Revelion, desi sigur m-am distrat mult mai putin decit turistii din Azuga. Mi-a fost si inca mi-e lene sa ma uit in DEX, sa vad ce inseamna Revelion, poate si pentru ca am o parere destul de proasta despre aceasta carte care se incheie cam naspa. Solutia mea ar fi ca Revelion este un cuvint franco-englez, compus din reve si lion. Insa cineva naiba m-ar putea crede ca Revelion inseamna visul leului?! Nu zic la multi ani, ca sa nu jignesc pe nimeni.

9 comments:

Dani Mocanu said...

Nu poporul de la Azuga a chefuit cel mai bine, ci melcii din batatura. Si cuvantul "revelion" anul asta are alta semnificatie, si anume "revenirea Elionului", Elionul fiind fratele Elodiei, stapanul elfilor.

Iulian Tanase said...

iata o explicatie foarte buna, te rog sa treci pe la casierie :)

Bianca said...

:)Pentru restabilirea unui adevar istoric:
Ravenlion si traditionalul"Nevermore!"
( Istoria ca revelion, volumul I,autor...inclus in bibliografia de sarbatori)

Iulian Tanase said...

revel: celebration, festivity, jollification, merrymaking, carousing, spree; party, jamboree, hedonism; informal rave, shindig, bash, wingding, blast.

prin urmare, revelion poate fi si celebrarea lui ion

Bianca said...

:)

Anonymous said...

Revelion vine de la frantuzescul Reveillon.
On se reveille?
:-)

Dani Mocanu said...

@ anonymous:
De unde vine stim. Dar unde pleaca ?

Iulian Tanase said...

la schi, in austria. dupa aia, poate da o fuga si in dubai, desi nici la macao nu e rau. zic si eu, habar n-am.

love2advertise said...

REVELIÓN, revelioane, s.n. Noaptea dintre 31 decembrie şi 1 ianuarie, în care se sărbătoreşte Anul Nou; petrecere care are loc în această noapte.
cam asta ar fi explicatia pe care ne-o da Dex-ul nostru.

Suna aiurea, naspa, cam nasol.