Sunday, January 13, 2008

Porcii au ingeri pazitori?

Inclin sa cred ca porcii nu au ingeri pazitori, insa nu este exclusa nici posibilitatea ca porcii sa aiba, totusi, ingeri pazitori, caz in care, in clipa in care porcul este taiat, ingerul pazitor al omului care taie porcul il ucide pe ingerul pazitor al porcului – tot ce e posibil.(Imaginea este furata de aici.)

21 comments:

Bianca said...

:) Pigs on the Wing

ionuţ said...

De exclus cazul in care ingerul pazitor al porcului ar fi un inger porcar. Devine angelicid, si asta nu-i voie.

lichter said...

Gresit. Porcul este o leguma, iar legumele nu au ingeri pazitori.

Daca stam bine sa ne gindim, cu exceptia unei categorii de popoare, respectiv arabe, menirea porcului este sa aline foamea a nenumarate guri, care isi permit desigur, si care, desigur, nu sunt legumari extremisti.

De altfel, daca ne gindim la cuvintul inger, pare o radacina a verbului a ingera (eu inger, tu ingeri...), deci incurajarea consumismului, fie el si porcin.

Daca, prin reducere la absurd, presupunem ca porcul ar fi un animal, iar animalele ar avea ingeri pazitori, atunci este nirvana porcului sa ajunge in burtile oamenilor (o mica incompatibilitate intre nirvana si ingeri, dar sa trecem peste asta), iar menirea ingerului pazitor porcin este tocmai vegherea ca acest lucru sa se intimple, conform normelor UE sau nu.

Considerind ca porcul, infomentat destul, este in stare sa manince oameni, cred ca este de asemenea dreptul omului, mai mult sau mai putin infometat sa manince porcul, macar preventiv.

The Pork Must Go On!

Iulian Tanase said...

lichter, pentru aceasta hermeneutica porceasca nu doar de bun gust, ci si foarte corecta, ai cistigat o ceafa marinata :)

Anonymous said...

@lichter:

ceafa marinata care o da Iulian Tanase o sa fie o ceafa groasa de pasare.....
Ca nah, porcii pot sa aiba ingeri pazitori sau nu. Dar daca au?????

cristian baltatescu said...

Intrebarea mai macabra si unde simbolurile devin cu adevarat ametitoare e daca atunci cand omul mananca porcu injunghiat, ingerul lui pazitor mananca ingerul porcului?
Si daca da, ce mananca de fapt ingerul? Spirit? Daca ingerii mananca spirit pentru hrana trupului lor, ei citesc in carne? Si daca da, in a cui?

lichter said...

Daca porcii au ingeri pazitori, tot ce pot sa spun este ca fac o treaba extrem de proasta, de mintuiala, fara pic de responsabilitate.

As putea sa imi imaginez doua posibilitati: fie ingerii pazitori ai porcilor sunt de fapt draci, ceea explica mirosul de carne arsa in preajma ignatului, fie porcii sunt de fapt o rasa martira care se sarcrifica pentru binele omenirii.

Nici ingerii pazitori ai porcilor mistreti nu sunt mult mai competenti, daca ma gindesc la voiosia cu care alearga in bataia pustilor de magnati tiriecieni prin Balc.

Fie porcii martriri sau pacatosi ma simt nevoit sa citez un amic vegetarian: "Leguma mea preferata este porcul si copacul meu preferat este sarmalul".

P.S. Cine n-are ceafa... vai de ciorba lui de burta!

Lichter said...

Iulian, hermeneutica porceasca poate sa aiba un gust bun daca e preparata cu maiestrie si cu aviz snitar-veterinar pentru a evita desigur obscurul criptic trichinelotic.

Sa ai si tu o hermeneutica porceasca cuser si sa-ti fie hermeneutica intr-un ceas bun :)

innuenda said...

Nu-i mai căinaţi atât pe porci! Că ei şi fără înger păzitor şi tot se luptă alţii pentru drepturile lor…cum ar fi dreptul de a muri fără dureri, prin asomare.
Da’ noi, oamenii, avem îngeri păzitori şi tot murim cum vrea Stăpânul!
Şi, dacă mă gândesc bine, avem şi sindicat – preoţii- care dimpreună cu patronatul îngerilor păzitori şi cu Stăpânirea ar trebui să ne negocieze şi nouă dreptul de a muri fără să simţim nimic. Ce, noi nu suntem şi noi porci?!?

Anonymous said...

Daca e adevarat ca barbatii sunt niste porci, atunci au ingeri pazitori sigur.

Zenon said...

daca au ingeri atunci asta inseamna probabil ca dupa moarte ar trebui sa ajunga in rai sau iad, intrebarea e daca e acelasi rai in care ajungem si noi sau acelasi iad si cu ce ocupatiune se indeletnicesc pe acolo, in iad ma gandesc ca de la caldura excesiva ar ajunge din nou sorici, in rai...? sa cante oare la harphe?

igorspan said...

Uni au,de exemplu Turcescu de cand s-a incartiruit la Cotroceni...

Ancapone said...

oricum, porcul de lapte are mai multe sanse ;)

Tz-shirt said...

insa cati ingeri pazitori sunt pe cap de locuitor? nu ignorati ca sub capul unui locuitor de corp exista mai multe fiinte. a spus-o chiar ieri capitanul Stelei, Radoi: "Mă simt împlinit ca om, deocamdată. Ca fotbalist, mai am mulţi ani de jucat şi nu mi-am îndeplinit toate obiectivele".
ma indoisem si eu, inainte, ca fotbalistul ar fi si el om, dar ma cutremuram rusinat; acum stim: inlautrul fiecaruia dintre noi se afla un om, "zambind rabdator", el tinde spre perfectiune, tinde si tinde pana ce reuseste, apoi pac, se destinde; insa acolo, in el, mai sunt si altele care nu merg la fel de bine si tin si ele spre desavarsire, dau omul la o parte, daca tot si-a terminat treaba, si-ncep sa tinda si ele; ca om poti sa te simti implinit dar ca porc implinirea-i mai grea, mereu mai e loc de umplut; de-aia porcii isi cauta mereu gazda [exista porci si in caini, de unde expresia porc de caine]. si mai e intrebarea ce se-ntampla cand porcul de om mananca un porc de porc: adica sufletul porcului unde se duce, sare si el in om, langa porcul de om? de unde putem banui ca raiul porcilor, lumea cealalta a lor, e chiar omul?

Bianca said...

"Un rît nu e urît doar pentru ca e rît"

Cosmin Dragomir said...

Toti porcii ajung in rai!

nu de alta, dar participam cu bucurie la pomana scaldata in grasimi iar prin unele zone din tara, inainte sau imediat dupa i se pune sisul la jugulara, patrupedul este tamaiat.

Anonymous said...

Dumnzeu e la picioarele noastre!
www.fizzy.ro

Adam said...

Daca porcii ar avea ingeri pazitori ei ar fi salvati in ajun si in felul acesta s-ar mantui mii de porci dar ei ajung in infernul pantecului uman(mai ales romanesc) si de acolo in hazna.

P.S De cartile tale ce se mai aude...anul trecut mi-ai promis un pachet remeber? :P
Zi-mi te rog daca apare o editie mai noua a unei carti de-a tale ca sa fiu pe faza.

Iulian Tanase said...

@ adam: scuze, iti fac un pachet cit de curind, exemplarele exista, n-ai vreun prieten care sa treaca pe la redactie, sa i le dau lui si el, tie?

Adam said...

In legatura cu cartile...am un var in Bucuresti care banuiesc ca ar face un sacrificiu pentru mine si ar trece pe la redactie.
Zi-mi tu mie adresa redactiei si apoi o zi si o ora si eu il sun si o sa il implor ca sa treaca pe acolo sa le ia.
Sa-mi zici daca se poate cat mai din timp ca sa-i spun omului(varului) sa-si faca si el timp.

Iulian Tanase said...

@ adam: sa ne mutam discutia pe e-mail, ca e periculos sa vorbesti in public despre astfel de tranzactii