Friday, February 29, 2008

Ce s-a intimplat aseara (video)

Aseara, vorbind despre poezie, radio, Catavencu, cafele, schizofrenii si alte delicii ale vietii, am intrat parca intr-un fel de transa. Ioana mi-a spus ca am fost foarte ciudat, ceea ce, e-adevarat, mi se mai intimpla atunci cind incep sa vorbesc despre lucruri foarte importante pentru mine. Discutia cu Razvan Tupa si lectura(rea) Manualului Imblinzitorului de Cafele nu au fost inregistrate pe video. Exista insa o inregistrare audio, pe care o voi primi de la cineva in citeva zile, plus ca, dupa ce ostilitatile cofeinizate au luat sfirsit, am facut totusi un mic filmulet, special pentru prietenii Poemix-ului. Dincoace si dincolo de peroratiile mele, ii puteti vedea, pe linga Razvan, pe Forin Dumitrescu si Vasile Ernu. Enjoy!
Textul semi-integral al Manualului poate fi citit aici.

11 comments:

liviu stanca said...

Am fost si eu aseara in Club A. De fapt am fost cel care te-a intrebat la "sesiunea de autografe" despre tipul de reverie pe care ar putea-o trai Imblanzitorul...Ca un datator-cu-pareri-criticoide, voi insista asupra reveriei-titirez pe care Imblanzitorul pare a o teoretiza in sens kafkian. Ii place vertijul subreal, are hedonismul barochizant al revelatiilor in stadiu hologramic, este ludic,face si oleaca de politica...si, mai presus de toate fitele fenomenologilor lacanieni, nu se imbraca de la Prada. Imi aduce aminte de Mopete...un Mopede care-si flutura pleoapele psihedelice printr-un vers de Christian Burucoa:" Erai, traiai si nu durai"...

liviu stanca said...

Aseara am fost si eu in Club A. De fapt am fost cel care la "sesiunea de autografe" te-a intrebat despre tipul de reverie pe care Imblanzitorul ar putea-o trai...Ca un datator-cu-pareri-criticoide, am sa insist asupra reverieri-titirez pe care Imblanzitorul o teoretizeaza in sens kafkian. Imblanzitorului ii place vertijul subreal, are hedonismul unei potentialitati avortate,face oleaca politica,intelege rationamentul Ochiului Din Umbra...si,mai de toate fitele fenomenologilor lacanieni, nu se imbraca de la Prada...Imi aduce aminte de Mopete, un Mopete care misuna, fluturandu-si revelatoriu pleoapele psihedelice,printr-un vers de Christian Burucoa:" Erai, traiai si nu durai"...IMI PLACE

Anonymous said...

Aseara am fost si eu in Club A. De fapt am fost cel care, dupa "sesiunea de autografe", te-a intrebat despre tipul de reverie pe care ar putea-o trai Imblanzitorul...Ca orice datator-cu-pareri-criticoide, voi insista asupra reveriei-titirez pe care Imblanzitorul imi pare a o teoretiza in sens kafkian. Imblanzitorului ii place vertijul subreal, are hedonismul unei potentialitati avortate, face oleaca politica, a gasit o linie de fuga spiralata, cunoastea rationamentul Ochiului Din Umbra si semnificatia alintaromei...si, mai presus de toate fitele fenomenologilor lacanieni bicefali, nu se imbraca de la Prada. Imi aduce aminte de Mopete, un Mopete ludic care misuna, fluturandu-si revelatoriu pleoapele psihedelice, printr-un vers de Christian Burucoa:" Erai,traiai si nu durai"...Imi place. LIVIU STAN verhovensky_08@yahoo.com

Iulian Tanase said...

ai trimis trei variante de mesaj, ti le-am publicat pe toate, ca sa nu fie discutii. altfel, pe mine nu ma intereseaza foarte tare sa hermeneutizez, nici macar c-un titirez, ceea ce scriu. insa altii, mai de meserie intr-ale fenomenologiei chibritului apofantic, n-au decit.

Maria Ghibu said...

Imi place manualul, dar acum am impresia ca in capul meu e o mana cu prea multe degete si nu ma pot decide pe care sa-l aleg si sa-l discut. Asa ca o sa astept ca mana sa devine un copac, degetele sa devina crengi, care sa aiba la randul lor crengi, care sa aiba la randul lor crengi si cand procesul se va fi terminat...cred ca va fi deja prea tarziu. Dar daca nu va fi, am sa revin cu o parte din ideile-degete generate de textul dumneavoastra. Sau am sa-mi port copacul prea mult si nu voi mai reveni, dar am vrut sa stiti ca apreciez ce ati scris. Unele parti imi plac mai mult, altele mai putin, dar efectul ansamblului nu poate fi ignorat: imi creste un copac.

TRUCA Adrian said...

Draga Iulian astept cu nerabdare Melciclopedia daca esti interesat de un ubran melc (in curand si alti melci) intra la mine pe blog pentru vizulaizare.

Anonymous said...

Frumos.

Cavalerul

Cavalerul said...

Frumos

Anonymous said...

scuze. n-am observat ca e moderat.

Cavalerul

Iulian Tanase said...

@ adrian: eu sper ca anul asta se va si face Melciclopedia. sint cam ocupat, asta e problema, dar se va rezolva si asta. am intrat la tine pe blog si o sa mai intru daca o sa am motive :)

Teodora said...

Multumiri pentru materialul de pe blog. Macar atit daca in club a n-am ajuns (ce sa fac daca mama s-a decis sa se nasca pe 1 martie si eu m-am dus acasa ca sa-i fac o surpriza nocturna?). Daca stiam de povestea din club a (nu ca n-as fi cautat, da' pe site-ul lor nu zicea nimeni nimic), mai aminam plecarea cu o zi :) si mama ar fi inteles ca si ei i-a placut manualul imblinzitorului de cafele la vremea la care i-am dat link-ul sa-l citeasca.