Thursday, March 6, 2008

Certificat de evolutionar

Uneori, ca din senin, asa, mi se face mila de dinozauri. De ce a trebuit sa moara? Ce-au avut mamiferele cu ei? De ce i-au exterminat? De ce nu ni se spune adevarul? De ce nimeni nu ne zice ca nazismul e posibil sa fi fost de sorginte darwinista? Selectia naturala se face cu ghearele, cu dintii, cu armele, cu ce altceva? Ieri am dat peste o carte a unei tipe, Isabelle Stengers, Inventarea stiintelor moderne, unde, printre altele, se vorbeste si despre mostenitorii lui Darwin, ale caror preocupari nu sint total lipsite de farmec. Sa ne imaginam ziua cind pasarile flamingo vor ride cu ciocul pina la urechi, ziua cind gainile vor avea dinti si, daca tot vor avea dinti, e posibil sa ne arate obrazul, ziua cind cimpanzeii ne vor opri pe strada pentru a ne cere o tigara. Evolutionism fara evolutie nu exista, asa ca stomatologii ar trebui sa fie pregatiti pentru ziua cind gainile vor avea masele de minte.

4 comments:

Iulian said...

Dap...bine spus, numai ca saracii stomatologi de secole nu au mai avut extractii dentare la capitolul masele de minte... s-a scos si din programa universitara de invatamant acea lectie. Omenirea duce lipsa acuta de asa ceva.

Anonymous said...

Cica mie ar trebui sa-mi iasa maseaua de minte acuma, ca sunt insarcinata. Pacat ca nu sunt gaina, ca as fi vrut sa vad ce fata face medicul cand ma duc la cabinet.

dezz

Tz-shirt said...

esti din ce in ce mai savuros, ma pregateam sa iti spun, si-am si dat in patima parantezelor: cum adica din ce in ce, care e primul ce si care al doilea? cum ar veni, de ce ce. dar asta este intre mine si ce. deci imi face placere sa revin aici, ma bucur ca esti de la bine in sus, cu superlativul la maxim!

Iulian Tanase said...

@ mugur: lasa, ca nici cu tine nu mi-e rusine :)