Monday, March 3, 2008

Cu ce intentii se uita un pat la un om?

Ieri, Nora Iuga si Ernest Wichner au facut o lectura publica la Casa Schiller. Pe cei doi poeti i-a prezentat, frumos, prietenul Horatiu Decuble, poet si germanist. Mi-a placut ca l-am revazut, dupa vreo sase ani, pe Ernest (il cunoscusem in casa lui Gellu Naum din Av. Petre Cretu), mi-a placut germana vorbita de Horatiu, precum si dezinvoltura Norei, o poeta care reuseste sa fie cit se poate de tinara. Insa cel mai mult m-a incitat un vers interogativ al lui Ernest: Ce intentioneaza un pat? Pentru ca discutiile de dupa lectura pareau sa devina serioase, am pus si eu o intrebare frivola, pe care am si dezbatut-o aseara, la radio, impreuna cu Mitos: Cu ce intentii se uita un pat la un om?

6 comments:

ovidiu666 said...

cu ce intentii? al meu se uita la mine numai cu intentii bune. chiar dc e el un pic mai rigid... :) tot de omenie ramane. :))

Teodora said...

Eu zic asa, patul, fiind maleabil si ductil, se uita la om cu metrul de croitorie in mina (stina, ca marea majoritate a paturilor sunt stingace si au ramas asa, neavind invatatoare nebune care sa le oblige sa scrie cu drapta la caligrafie) si-l masoara de la virtecusul din cap pina la curbura din talpi. dupa care proceseaza informatia si se hotaraste, avind in vedere si parerile membrilor consiliului familial si al consilului comunal din balt, daca omul ala indeplineste caracteristicile necesare de lungime, latime si greutate ca sa fie primit in "incinta" patului. desigur, exista si varianta unei prietene care a zis "eu zic k cand vede un om patul zice: bagami-as arcu in fundu tau!"

Adam said...

Patul meu se uita cu o singura intentie-vrea sa se culce cu mine.
Totusi apare o problema!
Patul meu de la camin stie ca il insel cu patul de acasa,cu patul prietenei...etc!
Patul de asemenea e gelos pe prietena....priveste ca un fel de menage a trois....totusi de fiecare data ma primeste iar si iar inapoi....:))

lichter said...

Pe mine mă interesează un caz particular. Cu ce intenţii se uita patul lui Procust la clienţii săi?

Restul paturilor ce visează? Ce aspiraţii au?

Ce relaţii "umane" sunt între pat, saltea, aşternut...?

Dar patul pustii cu ce intenţii se uita la om?

costik_c said...

eu ma inteleg bine cu patul meu, ne intelegem din priviri

dar totusi uneori mai vorbim si pe messenger...

Zenon said...

patul e locul unde visam de cele mai multe ori (in afara de cazul cand visam cu ochii deschisi la locul de munca, pe la vreo sedinta). sa fie visul un efect al intentiilor patului fata de ocupant? ferice de cei ce viseaza frumos.