Monday, May 19, 2008

Viata de dincolo de comunicatul de presa

Nu prea m-am mai dat pe Internet in ultima vreme pentru ca am avut treaba, n-am sa intru in detalii. Saptamina trecuta, in schimb, m-am aflat la Cetate (la Mircea Dinescu), asa cum zice si comunicatul de presa de mai jos:

Institutul Cultural Român participa, împreuna cu institutii si fundatii din Germania, Bulgaria si Grecia, la proiectul „Alfabete balcanice”, initiat în 2007 de Künstlerhaus Edenkoben cu scopul de a promova pe piata literara germana poezia sud-est-europeana.

În cadrul proiectului, câte trei poeti germani vor traduce, pe parcursul unor workshop-uri, câte trei poeti din Bulgaria, Grecia si România.

În perioada 14–18 mai 2008, Sabine Küchler, Hans Thill si Ernest Wichner se vor întâlni la Portul Cultural Cetate cu poetii Constantin Acosmei, Iulian Tanase si Vasile Leac si vor traduce în germana poeziile acestora. Traducerile vor fi publicate anul viitor la Editura Wunderhorn din Germania, iar poetii români vor fi invitati la serii de lecturi si întâlniri cu publicul german.

În selectia autorilor bulgari, greci si români, initiatorul proiectului, Künstlerhaus Edenkoben, a cautat autori reprezentativi pentru lirica tânara din regiuni diverse ale fiecarei tari participante.


Alaturi de Institutul Cultural Român si Künstlerhaus Edenkoben, fundatiile partenere în acest proiect sunt Fundatia Pygmalion (Bulgaria), Institutul de traducere Ekemel (Grecia) si Fundatia Culturala Mircea Dinescu – Portul Cultural Cetate, se arata într-un comunicat al ICR.

A fost foarte bine la Cetate: am pescuit in fiecare zi intr-un helesteu din spatele conacului lu' Dinescu, am prins o stiuca, am povestit cu romanii si nemtii, am ris foarte mult cu Vasile (Leac), Horatiu (Decuble), Costica (Acosmei) si Ernest (Wichner), am facut dialectica in jurul sclavei Isaura, am servit niste mincaruri pe care numai la conac la Dinescu le poti gasi, am lenevit si asa mai departe.


(Conacul de la Cetate)

(Corina Bernic si Ernest Wichner)

(Hans Thill, Sabine Küchler, Constantin Acosmei, Vasile Leac, Ernest Wichner, Corina Bernic, Horatiu Decuble)

(Natura vie cu poeti)

(Hans Thill si cu mine, inhamati la jugul poeziei)

(Horatiu Decuble, intr-un moment de tandrete)

(Ingo Wilhelm)

(eu)

3 comments:

diana-35 said...

foarte, foarte frumos. hai sa-ti dau un super blog: http://fr.blog.360.yahoo.com/blog-eyRBZTE1dKhMfVpedlAodA--?cq=1&l=16&u=20&mx=289&lmt=5
ti-am lasat linkul in special pt "Supa lui Kafka si calcanul lui Borges".:)

Anonymous said...

hehe, we got the point! de fapt, totu' era numai ca sa poti arata intr-un comunicat ca scrie in dreptu' tau "poiet".

Bianca said...

Gedicht:)
Interessant,also:Heldenge...(nein)Poheme pentru orice Eventualität.
Von...Ich erinnere mich nicht.
Keine Ahnung!