Tuesday, June 10, 2008

Franta-Romania-Olanda-Italia: 0-0-3-0

Daca ar fi existat regula ca, pentru fiecare 10 kilometri alergati de vreun jucator, echipei in cauza i se acorda o lovitura de la 11 metri, Nationala Romaniei ar fi avut aseara – gratie alergatorului Banel – sansa de a expedia, poate, macar un sut pe poarta. Banel a alergat ieri peste 10 kilometri, insa mai mult fara minge, asa cum au facut, de fapt, mai toti jucatorii romani. Nationala Romaniei nu a expediat nici un sut pe spatiul portii, ceea ce poate fi o mare realizare, de vreme ce Banel este obisnuit sa traga, nu intotdeauna fara succes, si la poarta adversa, dar si pe spatiul propriei porti. Pina la urma a iesit bine: cu citeva suturi pe linga sau peste poarta franceza, Pitzionala Romaniei nu putea spera la mai mult de un egal. Un egal cit o mare plictiseala datatoare de sperante.
Aseara, fotbalul s-a dedublat in contrarii: estetica uritului romano-frantuzesc a fost compensata de frumusetea meciului Olanda-Italia. Cu o gramada de suturi periculoase pe spatiul portii olandeze, Italia nu putea spera mai mult de un 0-3, drastic si inechitabil. Romanii, spre deosebire de italieni, stiu insa foarte bine ca ocaziile se razbuna, de aceea Mutu si Daniel Niculae n-au avut nici o ocazie de gol – era prea riscant. Italienii au avut vreo cinci-sase ocazii clare si au incasat trei goluri.
Daca istoria de aseara se va repeta si jocul rezultatelor va dansa dupa cum ii va cinta acel Dumnezeu cu cetatenie romana, sint mari sanse ca Nationala Romaniei sa se califice in sferturi fara a fi nevoita expedieze vreun sut pe poarta. Totul e ca Olanda sa bata Franta, Franta sa faca egal cu Italia, iar noi sa le administram si Italiei, si Olandei cite un sever 0-0. In acest caz, clasamentul ar trebui sa fie urmatorul:
1. Olanda 7 p
2. Romania 3 p
3. Franta 2 p
4. Italia 2 p

7 comments:

misu said...

Sunteti prea pesimist, domnule Brizu! De ce sa nu presupunem ca mai exista Banei sub soarele acestei planete, astfel incat sa ciugulim si noi o victorie cu 1-0 (la oricine), tot fara nici un sut pe poarta?
Think big, be positive, be Romanian! Hai noroc! Inca una - si mai stam!

Vladimir said...

Privindu-l cum se zbate cu mijloace tehnice rudimentare, cum greseste pase simple pentru ca apoi o ia de la capat cu incapatanare, cum baga capul in pamant si tot alearga, constient ca mare lucru oricum nu o sa iasa, am exclamat si eu ca domnul Flaubert: "Banel c'est moi!".
Nu radeti de noi, asa ne-a facut domnul Godot. Sau Darwin.

Anonymous said...

Din respect pentru spectatori, regulile fotbalului ar trebui schimbate in sensul ca echipele care nu inscriu sa nu castige nici un punct.

Altfel, Romania se poate califica, in functie de jocul rezultatelor, cu 0-0 contra Italiei si cu 0-k impotriva Olandei, unde k < min(3,m), m fiind diferenta de goluri la care ar pierde Franta cu Olanda. Singura conditie necesara suplimentara ar ramane, cum spuneai dumneata, ca Italia si Franta sa remizeze in meciul lor direct.
Clasament final Grupa Mortii:
1. Olanda 9p.
2. Romania 2p.
3. Franta (sau Italia) 2p.
4. Italia (sau Franta) 2p.

In celelalte 3 meciuri din faza eliminatorie a competitiei, Romania va conserva rezultatul de 0-0 timp de 120 de minute, Lobont va apara toate penalti-urile adversarilor, iar, dintre ale noastre, patru lovituri pot fi irosite, chiar ratate prin trimiterea balonului in bara sau in afara cadrul portii, important e inscriem o singura data, chiar dupa incheierea seriei initiale de 5 lovituri.

costik_c said...

decat felicitari

Anonymous said...

aproape pronosticul. ideea e ca matematic poti si sa castigi un campionat european fara sa dai gol in timpul regulamentar.

si totusi... ne`am nascut din traian si decebal. un 'in vitro' de genul asta spune multe. noroc de noi ca ne`au atacat turcii. odata cu ei au venit si stramosii lui banel.

cure de slabire said...

ca sa intelegi fodbal trebuie sa fi terminat liceu de mate-info intensiv intensiv intensiv mate :))

bogdan said...

daca se comenteaza fotbalul pe poemix atunci sportul asta nu mai e rege ci "poesie" curata! M-a bag si eu in seama acum la finalul campionatului, dar cine ar fi crezut ca al meu coleg iulian are afinitati, abilitati si chiar superbitati(comentarii) care sa-l recomande pentru un scurt interviu la rubrica sport-shui de la guerrilla :))