Wednesday, June 4, 2008

Sinteti fericit, domnule presedinte? (IV)

Cind esti presedinte nu te gindesti la fericire. E ca si cum un plamin s-ar gindi la propria-i respiratie. E ca si cum un seism puternic, asa cum e comandantul inimilor noastre, s-ar gindi sa-si cumpere ultimul model de scara Richter, pe motorina. Presedintele abandoneaza lectura si merge la salonul de cosmetica al Palatului.
– Ce degete impielitate aveti, domnule presedinte, ii spune manichiurista. Le ador.
Presedintele suride plin de intelegere. Pe Elisabeth n-are cum sa se supere, caci nu o data i-a salvat presedintelui viata. Viata sexuala.
– Elisabeth, tu ce crezi, veverita mea implacabila, crezi ca eu sint fericit sau nefericit?
– Un presedinte n-are dreptul sa nu fie fericit, domnule presedinte, raspunde, fara sa clipeasca, manichiurista, in timp ce isi infige forfecuta din aur sub o pielita rebela.
Ori de cite ori Elisabeth ii face manichiura, presedintele intra intr-o stare de reverie vecina cu erectia. Piticul personal al presedintelui este convins ca Elisabeth il hipnotizeaza pe presedinte, i-a si spus intr-o zi:
– Domnule presedinte, se cred eu e ca manichiurista numita Elisabeth are puteri malefise.
Presedintele deschide ochii exact in timp ce Elisabeth ii despieliteaza ultimul deget.
– Sint fericit pe dracu’, veverita mea celesta. Nu sint fericit nici cit negru sub unghie.
Elisabeth se intristeaza:
– Pot sa pastrez si pielitele astea, domnule presedinte? Pe ultimele le-am vindut destul de bine. Nici n-a fost cazul sa le mai pictez. Aveti aici, in plic, partea dumneavoastra.

9 comments:

Anonymous said...

eu as vria sa stiu o chestiune: cand se intalneste nea presedinte cu corporatistul de servitziu? ce manichiurista, ce pitic di curte..corporatistul ii de baza.

Iulian Tanase said...

da, si eu cred ca corporatistii ar trebui promovati mai mult, chiar si in povestiri de genul asteia. sa nu uitam ca ratiunea de a fi a corpului isi gaseste implinire numai intr-o corpo-ratie. corporatistul este un corporationalist care, dupa l-a citit pe Descartes, a decartat pe motiv de disconfort la splinoza.

Lulu. said...

offtopic1: m-am perindat azi pe la targul de carte si am gasit o antologie de poezii de-ale lui Gellu Naum la Polirom care m-a facut extrem de fericita :D

offtopic2: cartile tale pe unde se gasesc?

ontopic: cred ca urmatorul post ar trebui sa fie despre negul domnului presedinte, cel de pe nara dreapta.

Anonymous said...

dle,eu cred ca ar trebui facute niste precizari:1)trusa de manichiura a fost suficient sterilizata, astfel incit sa nu existe nici 0,0000...% posibilitatea ca presedintele sa faca vreo hepatita.2)pentru pedichiura se foloseste acceasi manichiurista.3)pielitele au fost vindute fara licitatie publica,deci acei bani sunt negri,mai negri decit sub unghia presedintelui-atentie DNA.4)daca il poate hipnotiza pe presedinte, manichiurista are legatura precisa cu agenturili straine-atunci ce dracu face Spp-ul ala,hai? si 5) daca unghia de la degetul mic e nitel mai lunga.

Anonymous said...

cu siguranta unghia de la degetul mic ii mai lunga, si ,conform cerintelor presedintelui, manichiurista de serviciu o pileste la un polizor, o ascute pana o face sa fie invidiata chiar si de o sabie de shaolin. pai, ce credeati, e unghia cu care presedintele si-a retezat suvita, unghia cu care-si inteapa adversarii si nu numai.
parerea mea...

Anonymous said...

Doresc sa stiu ce cursuri speciale se fac pentru a ajunge manichiurista lui nenea presedinte. eu am termin cursurile de manichiura si pedichiura la seral in cadrul facultatii "ai igiena, n-ai jena" cu lucrarea de licenta
"misticul-iunghiar in cadrul marelui jeg negru" care fost publicata in prestigioasa revista "blondei din dialog" si anul asta fac un master pe problema securitatii membrelor in ansamblul lor. nu stiu daca ma calific pentru post (in cazul in care manichiurista actuala are parte de o moarte suspecta). va multumesc

Anonymous said...

parca se intreba cineva cine-i prozatorul de curte al presedintelui...tam-tam, senzational, in exclusivitate: Adrian Prozaunescu, fantoma ce ne ofera cu o furie aburinda portii XLLL din marea sa opera monumentala "Infractiunea de a fi eu, marele brad".

blabla said...

ce text gay

blabla said...
This comment has been removed by the author.