Thursday, June 5, 2008

Sinteti fericit, domnule presedinte? (V)

Cum sa-ti dai seama ca nu esti fericit? De ce intotdeauna e nevoie de un pitic ca sa iti constientizezi propria nefericire? In drum spre casa, seara, pe bancheta din spate a limuzinei, nu se poate spune ca presedintelui nu-i vijiia capul de intrebari.
Presedintele pune mina pe telefon, formeaza numarul secret al piticului personal:
– Piticule, in legatura cu intrebarea ta de azi, sa stii ca mi-am dat seama ca nu sint deloc fericit. Esti concediat din viata mea.

3 comments:

Sprâncenatul said...

asta da rasturnare de situatie! si de ce? pentru o intrebare stupida pusa de pitic intr-un moment de animalica ratacire (ah, nu, nu, nu, eram drogat, domnule presedinte!!!)?
nu cred ca presedintele vorbeste serios. un presedinte nu poate fi fara pitic, iar piticii buni sunt mai greu de gasit, in zilele noastre, ca redactorii de monografii. presedintele se va razgandi, dandu-si seama ca fara pitic chiar nu mai are nici o speranta sa simta fericirea (piticul, insa, nu stie asta. teama mi-e sa nu se spanzure de clanta de la baie la auzul vestii).

Anonymous said...

saracul pitic si meschinul presedinte. ce se intampla cu piticul dupa concediere? posibile rapsunsuri: 1) scrie un bestseller "viata unui pitic la curtea presedintelui", castiga o limuzina de bani si se retrage la tara; 2) emigreaza la capatul pamantului, peste 7 tari si 7 mari, si devine piticul unui rege sau al unui sef de trib; 3)ii fura sotia presedintelui si sunt urmariti de oamenii presedintelui pana la o manastire unde sunt ucisi; 4) isi ia un laptop si se angajeaza la o televiziune; 5) devine corporatist. grea decizie...

microfonul din perete said...

Piticul tocmai a primit un telefon. Ochii i s-au umplut de lacrimi, a ridicat-o usor pe duduia blonda (iti dadeai seama ca e blonda din felul in care i se misca parul) din poala, a lasat usor telefonul sa-i alunece din mana si a soptit: "what-the-fuck?!.."
Papusa a parasit incaperea, piticul s-a incheiat la pantaloni. Apoi liniste.
(ca nota personala de microfon de perete: nu l-am vazut niciodata pe pitic zambind atat de multumit.. nu, nu cred ca era din cauza blondei..)