Saturday, June 7, 2008

Sinteti fericit, domnule presedinte? (VI)

Inainte de a fi presedinte, presedintele nostru a fost primarul celui mai frumos oras din lume. Atunci, da, presedintele a fost fericit. Cind esti fericit, vrei mai mult, si acest mai mult este un alt nume al nefericirii. (O, Solon! O, Solon!)
Dupa o noapte de nesomn, presedintele nostru face conferinta de presa a vietii lui: isi anunta demisia din functia de presedinte si isi face cunoscuta intentia de a candida la cea mai inalta functie a celui mai frumos oras din lume. Functia de primar. Reporterii, fotoreporterii, cameramanii si agentii de paza ai presedintelui izbucnesc in plins. Sint acompaniati de o orchestra specializata in acompanierea plinsurilor colective. Presedintele o invita pe Elisabeth la dans.

2 comments:

Anonymous said...

din surse ab-so-lu-ta-men-te sigure am auzit ca piticul demis va candida si el la primaria unui alt mare oras ,cu sanse maxime de castig.Din aceleasi surse se pare ca si manichiurista are niscaiva probleme tangente cu legea,peruca(la momentul oportun,se pare, scoasa din viata tristului fost presedinte)ar fi fost de fapt un sofisticat sistem GPS,paharul un mini ecran al ultimului tip de radar iar piticu...ce sa mai vorbim.Calul troian.

Anonymous said...

si, in timpul dansului, ii spune in multe cuvinte desantate ce vrea sa faca pentru cel mai frumos oras din lume: un curcubeu vesnic deasupra orasului pictat de sufletul lui balasa, gradini suspendate cu caini pe post pe politisti utilitari, autobuze speciale pentru pensionari cu oprire in fiecare piata, o editura si o emisiune la tv pentru fiecare intelectual, un mol sau o alimentara in subsolul fiecarui bloc, gratare pentru mici si dozatoare de bere la fiecare batator de covoare, benzi rulante cu sens unic dinspre si inspre centru, o umbrela imensa deasupra orasului ce se va deschide chiar de el in urma unui referendum pe tema ploii, cascade naturale in orice sufragerie, seminte si brichete gratuite la toate meciurile si alte si alte minunatii pt cel mai frumos oras din lume si pt locuitorii sai...