Sunday, June 8, 2008

Sinteti fericit, domnule presedinte? (ultimul episod)

Cine si-ar fi imaginat ca presedintele nostru, cel caruia i-am incredintat in urma cu patruzeci de ani toata increderea noastra, si fusese o incredere cistigata cu sudoarea („Bvlgari“, daca preferati) a fruntii, o incredere pe care ne-am rupt-o de la gura, de la gura noastra si a voastra, de la guritele copiilor copiilor copiilor copiilor nostri cu drept de vot, pentru a i-o pune la picioare lui, tocmai lui, celui in care n-am avut nici o indoiala ca va sti ce sa faca cu ea – cine, asadar, si-ar fi putut imagina ca un astfel de semizeu, investit cu aurul increderii noastre, cu mierea inocentei noastre, cu serbetul inconstient al entuziasmului nostru, un presedinte pentru care, atunci cind a demisionat, au plins in public presedintii Rusiei, Americii, Frantei, Norvegiei si Somaliei – cine, asadar, si-ar fi putut imagina ca un astfel de daimon sensibil, un astfel de oracol caldeean, pentru care perucile din vitrine si-ar fi dat in orice clipa cel putin zece ani din viata numai si numai pentru a avea sansa de a fi impuscate in cap de agentul de paza prezidential, specializat in decapitari de peruci – cine, deci, si-ar fi putut imagina ca presedintele nostru va pierde alegerile la Primarie. Ce a urmat dupa aceasta infringere intrece in tragism tot ce au trait Oedip, Regele Lear, Antigona si Banel Nicolita la un loc.

4 comments:

Anonymous said...

nici in cea mai trista telenovela nu a existat un asemenea sfarsit.domnule, mai bine schimbati sfarsitul ca nu-mi place.auzi,sa piarda alegerile, tocmai el!!! nu, refacem, modificam trecutul.ma gandesc ca puteti, puneam si de o petitie. asadar, o mica sugestie: dupa castigarea alegerilor, presedintele invie peruca (nici nu murise, a fost o diversiune pt dusmani), piticul de dovedeste a fi fiul lui cu mama manichiuristei, iar manichiurista se intoare in america unde isi continua doctoratul in chimie nucleara. Si la sfarsit, presedintele moare fericit pe scaunul lui de primar, inconjurat de peruci si muste.

Sprâncenatul said...

ei bine, manechiurista si patriarul isi imaginau.

Sprâncenatul said...

stirea asta bate intregul serial cu fericirea presedintelui:
"Liderul PD-L Emil Boc crede că România va bate Franţa cu 2-1 în meciul de luni seara şi susţine că prezenţa lui Traian Băsescu le va aduce noroc tricolorilor în prima partidă pe care o vor disputa la EURO 2008"
(http://www.cotidianul.ro/boc_crede_ca_basescu_le_va_aduce_noroc_tricolorilor_in_meciul_cu_franta-48109.html)

Anonymous said...

deci,dle,deci uitati cum sta treaba:eu sunt completamente nefericit!Deci,eu nu ma duc sa mai votez! Deci, cel caruia i-am incredintat viitorul meu si al copiilor copiilor mei a reusit sa piarda niste amarate de alegeri, la o amarata de primarie,eu ce dracu speranta mai am sa traiesc bine...adios,emigrez in Africa de sud; am auzit ca acolo traiesc cei mai fericiti oameni de pe pamant.