Saturday, July 26, 2008

Batrinul care mergea la trapAstazi am fost la tara, la Crivatu, am mai cosit nitel, am fumat in aerul curat al curtii pline de iarba, care nu este altceva decit iarba, am mincat prune (ghioldane, cum le zicem noi, in Moldova) si am incercat nucile verzi, care insa mai au nevoie de putin timp pentru a fi bune de mincat. Motivul pentru care scriu citeva rinduri aici este altul: la un moment dat, Ioana imi zice ca tocmai a trecut cineva calare pe drum, prin fata casei noastre, doar auzise sunetul acela, ma duc pina la poarta, si ce sa vezi: un batrinel, mic de statura, cu palarie pe cap, mergea pe drum tropaind apasat, bombarda asfaltul cu talpile si se amuza foarte tare. Un om liber, chit ca acum, la tara, e la moda tuica de corcoduse.

9 comments:

Cocstel said...

Bine ca nu erai mai inspre Pascani, ca in loc de tropait de bucurai de un pleoscait in toata regula.

Andy said...

dar macar era demn...? Ce tinea in lesa..?

Iulian Tanase said...

sa stii, andy, ca era chiar demn. in lesa e posibil sa-si fi tinut trecutul.

Matusa Lem said...

Problema e ca americanii ne fura:ne-au luat oina si au facut din ea baseball si tropaitul stra moshesc l-au transformat in step.Nu e corect,dom'le!

Iulian Tanase said...

merita sa tii un blog in viata pentru astfel de comentarii. am ris, matusa, mersi!

Matusa Lem said...

@ iulian tanase : pai nu-i de ris,ca daca-l luai in curte,ii dadeai o tuica si-l puneai sa semneze un contract,poate il aveam acum pe Fred Astaire din Crivatu,care impreuna cu Costel Pavarotti ot Carpati, facea sali pline! Iesea si banu',mai albeam si imaginea Romaniei,scoteam omu' din foame si simteam mindria de a fi romani.N-avem simtul valorii,dom'le,d-aia am ratat si Nobelu'!

dragos c. said...

mie mi se pare normal ca broastelor de orice fel sa le vina a se reproduce cand anume l-i se scoala si ca batranilor de orice varsta sa le vina a tropai.
daca i loc de profesor ati fi fost reporter,l-ati fi intrebat pe domnul in cauza de nume si prenume. ce va raspundea? (aici transcriu,evident,unanc vechi,pe care nu il stie multa lume).
ca se numeste isus cristos.
si va invita sa verificati cu conditia sa-i oferiti o votca la local.si cand intra,dovada era in gura barmanului :'isuse hristoase,iar ai venit ma???'
este singurul banc in legatura cu cele sfinte pe care il stiu si nu mi se pare blasfemiator.de altfel,iertare.
dar eu am inteles ca tropaind sau nu cetateanul se misca cu viteza broastei. daca vreti doze cotidiene de suprarealism,va transmit in direct. da' de plans,nu de duminica dupa-amiaza.'lol' on...

Iulian Tanase said...

@ dragos c: am inteles ca esti medic. sper ca nu operai pe cineva cind ai scris mesajul asta, de mai sus.

dragos c. said...

sunt medic,dar nu practic medicina.sunt absolvent de medicina.
dar as fi fost probabil un nou dr. ciomu daca la ora la care am postat as fi operat.
poate la buzunare...ceea ce tot la zona aia de incizie duce cu gandul.
dar avetii dreptate.chirurgi sunt obisnuiti sa faca ambele interventii simultan.
asteptam cu nerabdare momentul reusitei celei mai grele dintre toate...