Friday, July 4, 2008

Marx, Engels si Lenin sint niste tarani romåni

In curtea Muzeului Taranului Romån zace un grup statuar cu cei trei monstri acri ai comunismului: Marx, Engels si Lenin. Toti au nasurile sparte.
Va invit sa raspundeti la intrebarea: cine le-a spart nasurile lui Marx, Engels si Lenin?

19 comments:

lichter said...

Marx şi Engles ar putea fi uşor confundaţi cu nişte ţărani români, sau chiar nişte preoţi, la fel cum mulţi preoţi români puteau fi confundaţi cu securitatea. Lenin iese puţin din linie şi aduce un aer eclectic (nu mă înţelegeţi greşit, încerc sa fac propoziţii cu cuvintele pe care le folosesc mai rar şi să mă dau mare, desigur; e un cuvînt bun pentru jocul de mima) acestui grup bustatuar .

Acum să răspundem la întrebare.

Personal suspectez că nasurile au fost rupte de un epigon ratat al artistului care a rupt mîinile lui Venus din Mileu, sau capul zeiţei înaripate a echipamentelor sportive de la Luvru (nu-i spun numele că nu am contract).

Eu aştept operele următoare cu mădularul lui Hercule din localitatea cu aproape acelaşi nume sau cu boaşele obscene şi intimidante ale cailor de voievozi.

A remarcat cineva iepe la statuile astea?

Sprâncenatul said...

mardeala de clasa.
asta da comunism cu fata umana!

Vlad said...

Eu zic ca nu pot fi decat doi suspecti: iliescu si reincarnarea lui stalin, din motive de invidie. 100% e unu din astia doi. cu toate ca varianta cu stalin pare putin deplasata, eu cred ca el a fost. iliescu pare cam firav (nu cred ca i-au dat prea mult lapte in copilarie si nici nu pare genul care merge in fiecare joi la sala, sau genul care incepe scandaluri prin cluburi). Visul lui stalin oricum era ca, dupa ce termina cu tot show-ul dictatorial, sa se mute in Romania, sa-si ia o casa la Teius, cu o curte mica, un ciobanesc mioritic si cateva hectare de pamant pe care sa cultive rosii. Sa-si petreaca zilele si serile grebland sau stand pe prispa, admirand pamantul in fata unui pahar de vodka cu fanta de lamaie, cu muzica sublima a unui manelist anonim, zumzaind in fundal.

ilona said...

economia de piata

Cocstel said...

Dincolo de evidentele zvonuri din Cancan, cum ca Marx, Engels si Lenin au avut acelasi chirurg plastic cu Michael Jackson si Oana Zavoranu, prezenta grupului statuar, banuiesc, e legata de un nou spot la Cavadoro, subiectul fiind unele figuri politice din Romania, sustinatori de seama ai ideii de origine sanatoasa . N-ai cu cine...niste comunisti.
Cat despre nasul spart, as arunca cu noroi in " grupul de anarhisti condus de Vitse" *, dar e cam dizolvata pastila, de cand s-a terminat cu summit-ul.

* A fost o "bomba mediatica", cum ca in Iasi la Ateneul Tatarasi, e un cuib de anarhisti condusi de actualul director/regizor al unuia din singurele locuri de pe cele 7 coline unde mai poti sa te descarci privind o piesa de teatru.

costik_c said...

O fi sparte nasurile sau nu ... eu doar sper sa nu fie o molima de lepra in zona aia... am auzit ca e infectioasa si nu face deosebire de aparteneta politica!

Bianca said...

S-ar putea sa fie mîna lui Parmenide însă n-am dovezi clare.
Ar mai exista posibilitatea ca nasurile celor trei sa fi citit Gogol si-au zis :Let's get radical!

catalina said...

parerea mea este ca agresorul nu poate fi altcineva decat Stahanov...si este si de inteles...nu este usor sa fi workaholic....acumulezi tot felul de frustrari...si mai ales dupa ce a vazut la tv stirea cu fata care si-a dat duhul muncind,a realizat ca nu mai e chip sa tina in el...a avut brusc revelatia ca poate fi "fruntas in productie" si altfel...si uite asa a produs el pe banda rulanta trei nasuri sparte...evident ca ulterior i s-a desfacut contractul de munca cu litera i pentru grava abatere si de atunci n-a mai lucrat...o duce bine insa, (a fost un om econom, a starns la ciorap)si am auzit ca acum si-a deschis un club (parca ceva cu taranul roman sau bambu nu stiu sigur)...lumea zice ca e fitos baiatu'..mie mi s-a parut ca este multilateral dezvoltat, are un gust fin in materie de arta si cum i-au placut intotdeauna busturile impresionante, si-a comandat unul pentru club, un fel de sculptura care infatiseaza rodul muncii sale...

Matusa Lem said...

Zmarandescu?

lichter said...

Cred că i se face o mare nedreptate acestui minunat grup bustatuar, care ar trebui integrat rapid în circuitul culturist internaţional.

Cred că ar putea fi expus la loc de cinste a-lături de grupul "Cei trei iezi cucuiezi" sau "Cei trei ursuleţi pofticios" în patrimoniul Ateneului Rromân Internaţional "Ace, brice şi carice", supranumit şi "Totul, de la ac la tanc" din Făurei.

Desigur, de dragul propagandei, acest grup poate face un popas, spre admiraţia publicului, la Muzeul Internaţional de Artă Googleheim din Copşa Mică aflat în incinta combinatului.

cornelia said...

cine le-a rupt nasurile?
cred ca un filantrop, anonim desigur asa cum sade bine acestei "tagme", care s-a gandit ca cei trei ar trebui sa-si vada lungul nasului macar post-mortem.

Ovi Raptor said...

Ok, recunosc.
Eu!

Anonymous said...

dle, eu cred ca americanii! CIA a aflat ca le sunt in pericol monstrii sacri de pe dealul holivudului.asta in eventualitatea castigarii razbelului rece-caldut cu rusii.asa ca au zdrobit din fasa aceasta tetranitate(cu stalin, bineinteles, care nu a mai apucat sa fie bustuit si el)a comunismului.da` n-au apucat sa le sparga decat nasurile, ca a aparut unu gorby pe numele sau, dar cu asta au dat-o usor la pace. corect,nu?

dragos c. said...

plecat-am 9 pe A2 si ne-am intors din vama 10...
ce-i aia be fest? ce-i aia neli tornado? sau e fumando?
cand o sa vina tito&tarantulla la bi ist asta,ma duc si eu.decoamdata mai bine niste tapinari cu voci sparte dar intentii bune.
apropos de sparte.sunt 2 variante:
1.ori vantu',dom'le,impreuna cu alte intemperii ale naturii,gen felix,nelu',bombo,care au strigat la ei "un' te-ai dus enghelshe,'uti marcsism-leninismu' care te-a facut...si ne-ai lasat...sa parem fraieri in lumea asta capitalista..."sau
2.a dat lepra comunista in ei.
probl. e: cum v-am lasat,asa v-am gasit.ce e dom'le cu blua saptamanii??

Urmuz said...

Prizarea, trasul pe naretă timp îndelungat a egalităţii tuturor şanselor creează toate premisele ca din dictatura proletariatului să se ivească unul care nu ştie de glumă şi să'ţi tragă una, prieteneşte, peste bot.

lichter said...

Masochism-Leninismul s-a dat?

Iulian Tanase said...

cred ca tocmai l-ai dat tu, sa treci pe la casierie, la "Stefan Gheorghiu"

nimeni said...

Timpul pare o lepra care musca piatra cu nesimtire in timp ce alearga derapind in intersectiile istoriei si ciocnindu-se cu el insusi.

Anonymous said...

Muzeul Bardo. Tunisia. Toate statuile zeilor romani au nasurile si/sau reprezentarea organelor genitale sparte.