Tuesday, August 26, 2008

Grija mare unde faceti fishu'Candiru este un pestisor dat naibii. E un fel de hamsie perversa al carei unic scop in viata este sa se (vorba vine) reincarneze intr-o fiinta umana imprudenta. Daca va faceti concediul in Brazilia, la intersectia Amazonului cu Rio Negro, nu faceti imprudenta sa faceti ceea ce fac oamenii in Marea Neagra, atunci cind toate toaletele din localitate sint ocupate. Candiru abia asteapta sa inoate, mai ceva ca Michael Phelps, inspre amontele fierbinte al jetului, si, gata, v-ati si pomenit cu un pestisor zburdind vesel prin corpul vostru, facind piruete printre ficat, pancreas, inima si alte obstacole vitale ale omului modern.

12 comments:

Todoran-Rares Daniel said...

neplacut

Iulian Tanase said...

de aia ti-am si zis sa fiti atent

Anonymous said...

E discutabil. Daca esti suficient de motivat, cred ca viteza lichidului o poate depasi lejer si elegant pe cea a pestisorului tembel. Si-n plus, nu se aplica in cazul subnutritilor.

dragos c. said...

si cam cat e suta de grame de sprot d-asta? si se da tot cu mujdei si bere? cred ca e scump,ca se prinde greu,adica la un jet mediu(de 2 beri,asa) cam cati poti prinde daca 'trage'?

am auzit ca ar exista urmatorul cerc vicios in randul pescarilor de candir/u,anume ei tind sa-si forteze capacitatea vezicii urinare peste limite la care am putea visa vreodata(sunt legende cu 9-10 beri la 0,5!),obicei care in timp favorizeaza aparitia adenomului de prostata,de unde no more fir/jet intins! din satele pescaresti,pierdute prin amazon,batranii sunt alungati si iau probabil,calea marii...

pe aceasta cale ar trebui,cred,avertizati si cetatenii mai sedentari,care auzind ca nu poti face gratar pe rio negro,sau grande,sau de janeiro,aleg efectuarea zilelor din concediul de odihna la confluenta oltului cu dunarea,de pilda.sau pe lacul morii,a.k.a. ciurel.

in apele noastre dulci isi duce scurta si mizerabila viata o ameoba,la fel de perversa si rea,de vreo 10-30 microni in talie, naegleria fowleri pe numele ei de fata.sta pe fund si cand se plictiseste se biflageleaza(nu are legatura cu autoflagelarea) si iese la suprafata unde isi baga de obicei inotatorii nasul. aici se catara pe nervul olfactiv mai ceva decat candirul pe jet, ca sa joace sarba cu meningele.potential letal daca evolutia e rapida.

deci daca ati prins vreunu, ma duc si io repede sa iau o naegleria mai focoasa si-i bagam intr-un borcan,sa vedem ce iese.

costik_c said...

e interesant sa urmarim scopul vietii acestui fish... sa te prinda ca te 3,14shhhhhh

Adrian said...

da' in cada pot sa intru, ca n-am mai dat rapanu' jos de ceva vreme. Sa fac pipi-n punga sau ma risc in WC? Rog seriozitate si urgenta.

Iulian Tanase said...

@ adrian: atita vreme cit cada ta nu pluteste in deriva pe amazon, poti.
in punga nu iti recomand sa faci, chiar daca e de firma. sau iti recomand, dar ai grija sa nu fie sparta.
acum ca ti-am raspuns, fuga la baie, ca e dezlegare la peste.

Anonymous said...

Daca ma *ish imprastiat de fermoarul de la pantaloni, mai stie sa se orienteze?

dragos c. said...

anonymus: conteaza pe care jet urca daca punctul de divergenta e acelasi??
dar daca ai adenom,stai linistit.oricum nu inteleg ce cauti in blugi pe amazon.

Matusa Lem said...

Abia acu' m-am prins de ce baietii aia nascuti-crescuti pe Amazon,se imbraca doar cu un prezervativ din coaja de copac si cu o sarbacana.Tot acum am avut si o clipa de iluminare in care mi-a aparut guru Grig Bivolaru' si mi-a spus dojenitor:"Vezi fiule,pina si pestii..."

Roxana Popa said...

Măcar să ajungem noi să ne apălăm păcatele în Amazon... până una-alta cred că domnu' Mazăre şi-a făcut acvariu în vezică :). Mai periculoase decât acest fish sunt ratele la bancă ... părerea mea

bubu said...

cercetatorii americani au descoperit ca un peste este la fel de destept ca o maimuta...strange things..:D