Wednesday, September 17, 2008

Cine nu si-ar dori sa fie Master peste Filosofie?!

Una dintre cele mai bune afaceri personale pe care puteam sa le fac in ultima vreme a fost sa imbrac uniforma de student al Facultatii de Filosofie. Am multe motive sa fac o astfel de afirmatie care frizeaza PR-ul. Si PR nu vine, deocamdata, de la PERAS. N-am sa intru in detalii, fiindca e complicat sa-ti detaliezi si sa-ti argumentezi micile revelatii personale. Ele exista si-atit. Incepind din toamna asta, Facultatea de Filosofie pune la bataie citeva masterate extrem de interesante, si inca mai este timp ca oamenii sa se inscrie la ele. Personal, cind o sa ma fac mare, voi vrea sa fac masteratul de Filosofia si istoria stiintei. Nu stii niciodata cind te intilnesti pe strada cu Stephen Hawking sau chiar cu umbra lui Einstein la Cozia.


Facultatea de Filosofie prelungeste perioada de inscriere la masterat, pina la data de 22 septembrie a.c. Inscrierile se fac la secretariatul facultatii in zilele lucratoare, între orele 9.00 – 14.00, pentru urmatoarele specializari:

I. Masterate Bologna (pentru absolvenţii cu studii de licenţă cu durata de 3 ani):

– Istoria si circulatia ideilor filosofice (zi, locuri de la buget si cu taxa);
– Filosofia si istoria stiinţei (zi, locuri de la buget si cu taxa);
– Filosofie analitica (zi, locuri de la buget si cu taxa);
– Studii europene si etica relatiilor internationale (zi, locuri de la buget si cu taxa);
– Etica aplicata in societate, afaceri si organizaţii (zi, locuri de la buget şi cu taxa);

II. Masterate non – Bologna (pentru absolventii cu studii de licenta cu durata de 4 ani):

A.
– Filosofie (durata de 1 an , zi, locuri cu taxa);
– Studii Europene (durata de 1,5 ani, zi, locuri de la buget si cu taxa);

B.
Invatamint la distanta (numai pentru absolventii cu studii de licenta cu durata de 4 ani):

– Studii europene (durata de 2 ani, locuri cu taxa);
– Managementul cunoasterii. Managementul proiectului (durata de 2 ani, locuri cu taxa).

12 comments:

Ramona said...

Vreau sa zic un singur lucru despre modulul de master „Managementul cunoasterii. Managementul proiectului” (????), acest Master al Masterelor de Filosofie aplicata, care ne invata ca gandirea, ca orice treaba serioasa nu se face fara premeditare.
Pai noi stiind foarte bine de la Gigi Becali ca, citez:
„Eu sunt filosoful, nu acei filosofi care de fapt ei sunt cititori de filosofie si sunt teoreticieni de filosofie.
Eu sunt practician de filosofie (aici vine Gigi in intampinarea ideii de master, as zice eu), pentru ca m-am nascut filosof, m-a nascut mama mea sa iubesc intelepciunea. Nu poti sa fii filosof autentic decat daca te-ai nascut. Altfel, te numesti filosof cititor de filosofie si teoretician de filosofie.”
Inseamna ca ne-am lamurit. Aplicabilitatea Managementului Proiectului Cunoasterii (???? din nou) o fi pentru tinerele viitoare mame, care isi doresc sa aduca pe lume filosofi nascuti, iar nu facuti.

Iulian Tanase said...

asa o fi, numai ca bayern munchen, care este o echipa care tara de unde vine ea a dat foarte multi filosofi teoreticieni, a batut echipa practicianului cu 1 la 0.

Ramona said...

hahha, la gioale, domnu' Tanase!!
Cool. Sa-i ia *^%$#@ de nemti, cu crenvurstii lor cu tot, c-o prevedeam p-asta! :)))))

Si eu voiam Filosofie acu' vreo doua saptamani. Daca stiam, incercam macar master. Acu' se facu de altu', dar astept sa ziceti cum va place si mai e timp in viata. Pana in 2012.

Cocstel said...

Bologna dulce Bologna, mi-ai mancat tu un an de facultate si multe fire din scalp albe mi-ai facut....

costik_c said...

dar Banel, Banel de ce nu a jucat aseara? Asta poate explica cineva din punct de vedere filosofic?

Mister Qes said...

Nu stiu altii cum sunt dar eu sunt negru de fericire. Ieri mi-am legalizat ultimele acte de care aveam nevoie si mi-am depus dosarul la Facultatea de Filosfie pentru a ma inscrie la cursurile la zi.

Daca voi fi admis ma gandesc sa imi iau tricou cu jucatorul ala care trebuia sa-l marcheze aseara pe van Buyten la faza golului!


Cat despre Gg...el ramane un filosof involuntar,specializat pe etica: "Moral era sa fie 1-1 ca am avut 3 bare si un gol anulat".
Atunci cand si Lacatus se va specializa pe estetica o sa joace si Steaua ceva. :(

Iulian Tanase said...

@ mister qes: bravo, domnule, vedeti ca se poate...
altfel, pacat ca nu exista si masterate de filosofie imobiliara si de estetica real estate.

Tony said...

De 2 ani facultatea din Iasi de filozofie nu elibereaza diplome la specializarea filozofie si stiinte politice, practic 2 facultati in 1-na . Si examene pe masura. Specializarea nu a fost acreditata in final... Acum vine intrebarea gratuita: Cum sa elibereze Ministerul Invatamantului o diploma pentru ceva ce nu este acreditat? sunt 2 generatii in acest conflict. Cu alte cuvinte am facut 5 ani degeaba?
Cat despre Bekali // intotdeauna filozofia burtilor goale a fost diferita de cea a burtilor pline. Cand ai bani iti vine sa faci filozofie toata viata. Poate nu second hand cum o face el.

jamescrissilv.ro said...

O facultate pe cat de interesanta pe atat de importanta. Este altfel decat ceea ce pare in realitate, ca prima impresie. Felicitari.
O zi minunata iti doresc

nerubian assasin said...

Facultatea de Filosofie nu te face filosof , iar o alta finalitate ar fi neglijabila, in afara poate de faptul ca-ti da sansa, eventual, sa vorbesti cu vreunul. Banuiesc ca in sfera (cu centrul pretutindeni si circumferinta nicaieri) Facultatii de Filosofie sansele de a intalni un filosof sunt mai mari decat in cazul unei plimbari prin mall. Vreau sa te intreb Iulica ce ma fac io cu un cocalar care replica la un moment dat unui prieten de-al meu: " E frumoasa si filosofia asta, sa te tot invarti asa in cerc..." , pot sa-i spun filosof? Ca parca n-as vrea. Ce-i ala de fapt?

key said...

adica stai asa nerubian assasin, cum ar vei pentru tine facultatea asta e asa, un soi de baza catalizatoare pentru o eventuala impaunare in caz ca??? sau cum ca ai dont get it? si nu incerca sa-mi spui ca te fapt tu ai fost finut insunuand ca e o facultate degeaba. pt raspuns la intrebare de ce?, adica de ce si mai ales pentru ce filosofie, recomand Mihali - Uzuri ale . editura ideea, cluj

little sue said...

Dupa ce am terminat facultatea de filosofie, ma gandesc acum ca oricine intr-un moment al vietii sale trebuie sa faca aceasta facultate.Sau cu cat mai devreme, cu cat ma bine intrucat nimic din ceea ce credeai ca ar fi neproblemtaic si aparent nu poate ramane pentru mult timp asa. Ma bucur ca vad ca mai exista persoane care sa faca reclama acestei facultati, de vreme ce toti se uita ciudat si cu nedumerire cand spui ca ai urmat aceasta facultate.orice alegere este optionala, asa ca poate oricine va alege sa faca un master acolo, va fi putin disclocat din gandirea naiva si aparenta.