Friday, September 5, 2008

Freddie Mercury continua sa se nasca

Inainte de a muri, desi nici asta nu e foarte sigur, Freddie Mercury s-a nascut intr-o semi-superba zi de 5 septembrie (1946). In astfel de momente, cuvintele sint palide, nu insa si muzica.


(Love kills)


(Who wants to live forever)

7 comments:

Lucian Ilica said...

oh da ... Freddie ... mult mi-a imbogatit viata muzica lui, muzica lor

(corectie - 1946, nu 45)

georgelescu said...

Uitasem ca azi e ziua lui Freddie Mercury, fiind prea preocupat de propria-mi zi de nastere:) La inceputul anilor '90 (adica in liceu) eram fan Queen, imi placeau la nebunie. Bine, era si o moda atunci sa fii fan ceva...Nici ca a fost bucurie mai mare sa aflu ca si el e nascut tot pe 5 septembrie. A murit tot intr-o zi de 5, in noiembrie, incercand parca sa inchida un cerc aproape perfect. Ascult si acum Queen, fara a mai fi fan, ca prea suna a Emo cuvantul:). Multam de melodii, m-au uns pe suflet:)

Ramona said...

Freddie, discret si elegant ca un lord, dezlantuit si plin de fantasme si alegorii ca un circ ambulant, l-as fi sarutat intr-o lume a jobenelor, calestilor si instrumentelor astronomice. Cred ca mi-ar fi placut sa colind tavernele cu Freddie, Nureyev si Andy Warhol in cautare de porti si ferestre.
Sa traiasca, fie si asa, cu ei toti, zburati pe fereastra aia pe care vom zbura cu totii pana la urma.

Fara nici o legatura, La multi ani si tie, Iulian, cu intarzierea care este!

Iulian Tanase said...

@ lucian: am corectat, 1946, da, mersi.
@ georgelescu: la multi ani si tie! sint multe fecioare in perioada asta a anului.
@ ramona: omagiu!

innuenda said...

Nu ştiam eu de ce-mi eşti aşa drag!:)
Mulţam de moment.

"Îl iubesc pe Freddie Mercury, de 20 de ani. De fapt nici nu contează de câţi ani, pentru că nu este genul pe care, la un moment dat, să-l părăseşti pentru altul.

L-am cunoscut graţie primei mele iubiri, un băiat mai mare decât mine, care mi-a făcut cadou de despărţire o casetă.

Caseta aceea aveam s-o fac praf, smulgându-i cu ură banda, trei ani mai târziu, într-o criză de îndrăgostit care îşi hotărăşte eliberarea de trecut.

De băiat m-am eliberat, distrugând caseta care mă ţinea priponită, prin muzică, într-o iubire căreia îi trecuse timpul. De Freddie Mercury nu m-am putut, însă, lecui niciodată. Oricât m-ar fi durut reîntâlnirea cu vocea lui, promisiunea iniţială, de a nu mai asculta niciodată Queen, a murit odată cu acea casetă. A fost doar o promisiune de beţiv, pe care astăzi, mă bucur că nu am respectat-o.

Freddie Mercury este, după mine, cel mai mare artist al tuturor timpurilor. Un muzician complet, care a măturat cu o voce incredibil de frumoasă, aparte, toate marile genuri: rockul, jazzul, opera…

Pe Freddie nu-l poţi asculta altfel decât cu pupilele dilatate, cu simţurile extatice şi cu sufletul liber de orice poveri..." ( asta scriam eu toamna trecută!)

Iulian Tanase said...

@ innuenda: ma bucur ca va plac freddie :). si mie, foarte mult, daca asta nu a reiesit deja din context.

insa nu stiu daca este cel mai mare artist al tuturor timpurilor, pentru simplul motiv ca mi-e greu sa decid cine e mai mare: freddie mercury sau rene magritte? dante sau freddie? freddie sau charlie chaplin? aici ajungem cind folosim un cuvint in locul altuia.

personal, cred ca vocea lui este cea mai tare voce ever.

innuenda said...

Iulian, tocmai de aceea am subliniat "după mine". Şi crede-mă, am făcut-o în toată deplinătatea facultăţilor mele lingvistice!:)

Freddie Mercury nu-i om, e artă!Dar ce zic eu artă, e Arta.
După mine.