Wednesday, October 29, 2008

Cit cistiga un profesor in Hong Kong?

Un asistent universitar cistiga aici 40.000 HKD pe luna, ceea ce inseamna mai mult de 5000 USD. Este un salariu foarte mare, avind in vedere ca viata este aici destul de ieftina (exceptind casele, care sint la fel de scumpe ca in Romania). In restaurantele din campus poti avea un prinz foarte ok cu 20 HKD, mai putin de 3 USD. Si acum il rog pe domnul decan al Facultatii de Filosofie din Bucuresti sa se tina bine: profesorul Chung Ling, decanul Facultatii de Arte din HKP University, cistiga 100.000 HKD pe luna (aproape 13.000 USD). N-ai cum sa nu fii bun la banii astia.

19 comments:

Anonymous said...

si un pensionar cati bani ia, asa, in general? trebuie sa analizez diverse sisteme

Ciuciu san said...

Al dracu' Ciung,dupa ce ca linge,se umple si de parale !Asta e mai jmeker decit prof.univ.dr.Mischie,distinsu' universitar care isi trasese un salar de vreo cinci mii de parai de la facultatea aia unde preda diverse stiinte de dinsu' inventate.

Urmuz said...

Ţigările cîştigă ceva la preţul ăsta?

nerubian assasin said...

cat orez poate cumpara de banii aia?

nimeni said...

cit e o chirie? cit e un spatiu de parcare? cit de mica e poluarea?
cit e timpul liber de lung sau de lat?
dar halatul, cit e halatul?

a, si astia de la arte din HK stiu sa faca ponei roz de banii astia?

Iulian Tanase said...

ei, daca as sti sa raspund la toate intrebarile astea, nici n-as mai avea nevoie de altceva.

calliope said...

ba cum sa nu,tot ati avea nevoie de poezie...imi clipesc ochii de uimire si de trei ori vazandu-va cum va irositi literele proprii gandindu-va la bani, se stie doar ca sunt ochiul racului,zodie in care parca nu configurati,ce s-a intamplat cu dvs,ia luati de mestecati repede o bucatica de paine sa va reveniti !!!

Iulian Tanase said...

calliope, nu-mi spune ca tu ai ajuns o persoana atit de educata, incit sa-mi dai sfaturi atit de utile pe blog, fiind saraca lipsita pamintului.

nerubian assasin said...

realitatea e ruina unui basm, zicea Luci' in zilele lui proaste, si orice fat-frumos are sereleu' lui. io n-am, da nici fat-frumos nu cred c-as fi fost, poate un sancho panza, p-acolo...

Iulian Tanase said...

mitul poetului fara bani, fara casa, fara nimic, e o gluma fara poanta. daca stiti pe cineva care traieste din publicarea cartilor de poezie, aratati-mi-l si mie, sa-l ating si sa-i aduc un kil de portacale pe post de ofranda agnostica.

lichter said...

Hai să moara Erendira. Cred ca o "portacală" mecanică agnostică, stricată, dar la mîna a doua, zăcută în frigiderul împămîntat în boschetul clubului de tricotat maieuri din barbă de filosof imberb îndoită cu cosiţe de poet spelb, al copiilor chineji din părinţi români de etnie din Făurei e tot ce pot să ofer.

Tu de unde te prezinţi cu un kil? Ai pile? :)

calliope said...

Trec vioi peste aceasta ironie,ma palise o vagotonie,da,recunosc,sunt saraca lipsita pamantului dar tare bogata in rasfatul si prezenta ceriului !!

calliope said...

insist sa-mi cer inca o data iertare, nu va dadeam 'sfat' si nici nu aveam de gand sa va jignesc cu ceva,doar glumeam semnaland prezenta lipsei poemelor din ultimele dvs postari iar aluzia la acea cojita de paine nu a venit dintr-o rautate,ci dintr-o carticica de G Naum.nu e nevoie sa postati dar e obligatoriu sa ma iertati,nu se face sa va puneti rau cu o muza...

Anonymous said...

avem o muza. cum procedam?

calliope said...

pai cu grija si delicatentiune(atentie delicata in dex-ul serafic) ,cum altminteri,ca se poate minia din orice! o muza-amuza,ca d-aia e pusa muza si nu buburuza !!!

Iulian Tanase said...

domnita, de-ai sti cite muze am intilnit la viata mea, si nici macar n-a fost de fiecare data amuzant, plus ca unele muze nici macar nu erau muze.

calliope said...

erau melcduze ?? ei...de data asta v-a pus Sfantul Dimitrie cel Nou mainile in cap,pentru ca eu sunt chiar o muza,pt dvs verific acum,da, asa e,de o autenticitate zdrobitoare,din Zeus si Mnemosyne (Ii stiti macar dintr-o vedere)vin,chiar din Ei...vin oriunde ma poarta capriciul clipei.

calliope cu sincope said...

uf, muzele astea-nchipuite..cata iarba si pamant..mai bine o buburuza sincera decat o pseudomuza confuza...

Anonymous said...

Profesorii universitari din Romania nu sunt tocmai cei mai indicati pentru a fi aratati cu degetul drept niste napastuiti. Daca asistentii intr-adevar au de ce sa-si planga de mila, profesorii (de la conf. in sus) si mai ales decanii o duc destul de bine avand in vedere ca majoritatea dintre ei nu fac nimic decat sa aprobe cresterea numarului de studenti de la an la an (si, din cate stiu, dupa asta vine si cresterea salariilor). Un profesor universitar castiga (ceteris paribus)de cateva ori mai bine decat un medic sau un inginer asta iarasi in contextul in care majoritatea profesorilor de la noi publica numai manuale si practic nu fac nimic original. Daca si-ar face meseria atunci merge comparatia salariala; dar din moment ce paraziteaza, nu prea...