Saturday, October 25, 2008

Depresia se trateaza cu umor

Cind ajungi intr-un loc indepartat, unde esti nevoit sa schimbi fusul orar, limba, mincarea, clima, banii, obiceiul de a fuma unde poftesti si asa mai departe, depresia iti faci de-ndata cu ochiul, cu ochii, cu toti ochii ei din dotare, si, pentru a ramine teafar, n-ai decit sa o diluezi cu intimplarile marunte care se petrec in preajma ta. Este suficient sa auzi pe cineva, intr-un restaurant, ragaind spontan, expresiv si senin, ca si cum nu s-ar fi intimplat nimic altceva; este suficient sa vezi un barbat, mai degraba scund si uritel, fluierind dupa o fata pe strada, o fata care facuse imprudenta sa-si arate picioarele cu care mergea in treaba ei, si e putin probabil ca acel fluierat diafan, ca un clinchet de clopot fara limba, sa nu o fi amuzat si pe ea; este de-ajuns sa vezi si sa auzi un chinez vorbind la hands free – ce spectacol!; este mai mult decit suficient ca, dupa toate aceste marunte intimplari ale vietii de seara in Hong Kong, sa urci pina la etajul 9 cu un lift plin de japoneze in kimono, care, atunci cind iesi, iti spun, toate deodata, pe voci dintre cele mai delicate, un sincer “Babaaai!”; intimplarile astea sint tot atitea arme indreptate inspre timplele depresiei.


(Tian Tan Buddha, in Lantau, unde am fost ieri)

12 comments:

Anonymous said...

pai ce umor,cine sa va stie graiul pe acolo incit sa-si permita(ca in tara) politetea de a ride la glumele dvs ?
talent de mim avem?nu avem...si apoi,ia judecati,ce depresii gustoase ati savurat acasa,comoara nationala,nu alta,nu-i pacat sa le inventati pasaport?o,nuuuu,nu tratati depresia cu nimic,de ce sa prinda puteri afurisita,lasati-o sa piara in pantaloni,hai cu fruntea sus,ochiul alungit mult in oglinda si zimbetul frumusel la locul lui!!

Urmuz said...

Să fie primite gloanţele astea.

Iulian Tanase said...

Pai, astea-s gloante? Astea-s bulletshit.

Urmuz said...

Eu sînt alterofil (alteritate şi iubire).
Depresia ta e fără filtru sau mentolată?

Iulian Tanase said...

Momentan, e pe baza de orez.

nimeni said...

Pai daca vi se pare ca lumea in care sinteti e putin straina, uitati-va la filmuletul astea de metraj de 17 minute in care oamenii stiu ce sa faca cu timpul pe care nu il vreau trait acolo unde il traiesc.

http://www.dailymotion.com/video/x19t51_cashback-le-court-metrage

Nu ca o vizita in China s-ar compara cu o slujba de angajat la sainsbury's, dar vorba aceea, poti sa te deprimi linistit la tine in supermarche (sau nu).

Matusa Lem said...

Don't try suicide,nobody cares...Cui pe cui se scoate,adica incearca cu rakiu de orez.E oribil,dar te scoate din abisu' disperarii!

calliope said...

Nici nu se simte pe piele ca lipsiti din tara,in aceste momente si nu in altele,tocmai se difuzeaza ,intr-o reluare inregistrata ca prin farmec,viitoarea dvs emisiune cu razboiul,cu mitos,cu butoanele,iacata-va povestind,la fix 22:27,cum ati trecut cu bine prin orez,prin deeppresiuni si prin cite si mai cite!! Asa ca fiti linistit,va fi fost bine !!!

Livia Gyongyosi said...

nu c-ar fi mare branza, da eu am gasit un pumn de scoabe MARI (uriase!!!) pe la unirii, pe radu voda. daca le-as fi avut p-astea pentru prastie cand eram eu mica... mi-am luat cateva sa le arat la prieteni, restu le-am lasat acolo, poate mai vor si altii.

heraclit vigilent said...

domnule tanase,imi fac griji pentru dvs, uitati-va aici http://www.chinadaily.com.cn/china/2008-10/27/content_7142280.htm

Ramona said...

eu de obicei ma deprim cand ma trezesc singura in locuri.
in Germania, unde am stat o luna, doua saptamani le-am plans in fapt de seara. ii uram pe toti nemtii, pe mamele si verisoarele lor necunoscute, si mai tare pe polonezi si turci, iar de romani nu mai vorbesc, ii detestam! si toate masinile lor frumoase si strazile curate, le-as fi dat foc! voiam acasa, ce mai.
ce-i mai prost in toata istoria asta e ca incepi sa te obisnuiesti pe la jumate si cand mai ai doua zile incepe sa-ti placa al naibii si sa nu mai vrei sa pleci.
drumuri bune si oameni veseli va dorim!

lichter said...

Eu votez pentru umor, tutun, alcool şi un om răsărit cu care să vorbeşti, să fumezi şi să bei.
(amintiri din ţara unde se poate lua whiskey la galon)

Oricum, a nu se arunca cu pietre în depresie. Depresia trebuie ocrotită, cultivată şi conservată de bună seamă, dar în nici un caz abuzată.

Am zis! :)