Monday, October 13, 2008

E bine sa iti intilnesti fostii prieteni in vis

Duminica seara (intre timp s-a facut noapte), pe la 7 fara un sfert, am adormit mai ceva ca la sfirsitul lumii. M-am trezit cu noroc, fara ceas, pe la 8, asa ca am ajuns la timp la radio. In scurta repriza de somn, l-am visat pe Razvan. Exarhu. Nu mai stiu despre ce se facea ca e, dar stiu ca l-am visat. In seara asta, am dat o fuga la el pe blog, sa vad daca nu cumva l-am visat cu vreun alt motiv decit acela ca, odata, eram buni prieteni. Si gasesc la el pe blog o chestie foarte simpatica: cineva cautase pe net, citeva zile la rind, "Razvan in chineza". Bun, si ce-i cu asta? Pai, e. Peste o saptamina, sa zic, voi pleca, pentru o luna, in Hong Kong si China. Pentru ca mi se vor traduce citeva poeme in chineza, nu se putea sa nu mi se traduca si numele. Si "Iulian Tanase" in chineza arata cam asa:

3 comments:

Urmuz said...

Mă întrebam de ce odată eraţi buni prieteni. Mă întrebam singur şi mi'am zis să'mi convertesc gîndurile'n pixeli (o operaţiune riscantă, unii zic că cel mai bun e aurul).

E clar, în curînd, piaţa chineză va fi invadată şi de poetul Iuliam Tămase (nu ştiu cum se scrie în chineză).

Iulian Tanase said...

Ei, nu piata chineza, ci niste piete cu chinezarii.

La prima chestiune: e greu de raspuns, dar eram, nu intru in detalii, ca devin sentimental, si poate mai intra si copii pe blogul asta.

gina said...

Drum bun si asteptam povesti din china :)