Friday, November 7, 2008

Am revenit imediat

Zilele astea puteti sa fiti siguri ca limba romana s-a auzit foarte clar in Hong Kong. In seara asta (noi traim aici cu sase ore inainte), am avut ultima lectura in public in HK, in romana si in engleza. Miercuri, am avut o alta lectura, in Fringe Club, si, de asemenea, toti visiting writers a trebuit sa citim obligatoriu in limbile materne (noua la numar), plus in engleza. Limba romana a avut succes de fiecare data. Chiar daca nu intelegeau nimic, oamenii au ascultat cu mare atentie (auzeam linistea din sala), si nu stiu daca din cauza vocii mele care cind tuna, cind fulgera, sau doar pentru ca romana chiar este o limba frumoasa. Poate ca din ambele cauze.
Am fost destul de ocupat, de aia nu am mai scris pe blog (de altfel, nu am nici un contract cu blogul, colaboram si noi cind putem).
Duminica voi da o fuga pina in Macau, unde, mi-a povestit un austric, vecin de hotel, ca este un loc total dement, iar miercuri voi pleca pentru cinci zile in China.
Din pacate, conexiunea la net pe care o am aici este mizerabila, acesta e motivul pentru care n-am mai pus fotografii pe blog, desi am facut sute si sute.
A, inca o informatie: miercuri, in HK, lumea a sarbatorit foarte vocal alegerea lui Obama. In Fringe Club a fost o mega-petrecere dupa lectura noastra. N-am stat la petrecere. Daca Obama ar fi fost ales presedinte al Romaniei, poate ca stateam.

11 comments:

sylvi said...

romana chiar este o limba frumoasa!

Urmuz said...

De acord că nu ai făcut contract cu blogul.
Dar nici cu prietenii nu faci contract.

calliope said...

imi trece prin minte ca, atunci cind negrul intra in alb(si nu e la jocul de sah),totul devine gri,cam asa o sa devina Casa Alba cu Obama inauntrul ei,gri semi-bacovian ,ca pamintul,ce mai ,biata America risca o reverenta adinca in fata restului lumii !!!!

cristiana said...

cum se manifesta suprarealismul pe strazile din indepartata china? (aplauze,va rog !)

Magic said...

Intradevar romana este frumoasa si grea

calliope said...

Incredibil,prezenta dvs e inca absenta,va citeau niste oamneni,ce faceti,le luati bucuria din oki(si unde o duceti?),macar postati(ca tot e post!) un patrat albastru(pe fond alb),gol,chiar nud,ceva,sa mearga blogul mai departe,sa imblinziti disparitia,cu o cafea macar,nu se poate aseeeea !!!
PS macar viu sinteti??chinezii aia maninca orice!!!

Alina Melescanu said...

Limba romana este destul de persuasiva ca sa fie inteleasa chiat de cei care nu o cunosc. Are destula putere sa fie inteleasa doar din mimica si gesturile necesare pentru a o exprima. Si cand scrii in limba romana spui mai multe decat in alta limba. Ma bucur mult ca la tine povestea, de fapt, sfarsitul nu-i aici.

calliope said...

Oameni buni si nebuni,da,iacata,domnul Iulian chiar a devenit magician !!! si prima sa magie e,ce iepure alb,e propria Disparitie !!!! Cine il gaseste pe acest Om(descult,are 42 la panteufi) e rugat frumos sa-l scoata din strania afazie si sa-l inapoieze la sfinta poezie !!!multumiri de maini,la revedere.

andrei said...

legat de frumustea limbii romane - toata lumea care o aude (cel putin aici la mine in sat) zice ca e ori rusa ori o limba de provenienta slavica. degeaba incerc eu sa le explic ca este de fapt una dintre limbile latine.ei nimic.

deci crede'ma ca de afara nu pare nici frumoasa, nici expresiva; doar ruseasca.

Urmuz said...

Iulian,
din cauza diferenţei de fus orar dintre ora cînd cumpăr Aka şi momentul cînd ajung la rubrica ta abia azi am observat că lipseşti şi din gazetă.

Te'au sechestrat chinezii? Deschidem cont de răscumpărare?

Iulian Tanase said...

va multumesc pentru minunata ingrijorare, am bantuit pe drumuri fara wireless. de ieri noapte am revenit in patria muma sau in matria puma, unde este incomparabil.