Wednesday, November 26, 2008

In urma cu 10 ani, spionam amantii din Iasi

Iulian Tanase este singurul detectiv particular din oras. Chiar daca multi cred ca detectivii particulari sint oameni a caror viata oscileaza intre pericol si mister, viata lor nu se aseamana deloc cu cel din filmele sau romanele politiste. Singura lor satisfactie este sa ia ghemul incilcit al faptelor si sa-i dea de cap.

Agentiile de investigatii particulare sint privite de unii ca ultima sansa de rezolvare a unei probleme. Iulian se ocupa de disparitii de persoane, divorturi, partaje, furturi, prejudicii. Cele mai dese cazuri sint legate de disparitii sau legaturi extraconjugale. Cam toate anchetele confirma banuielile clientilor, mai ales atunci cind este vorba de adulter. De multe ori el trebuie sa se catere in copaci sau sa "doarma" prin boscheti pentru a reusi sa realizeze o fotografie compromitatoare a sotiei care isi inseala barbatul sau, dupa caz, a sotului. Cel care a l-a angajat va putea folosi apoi in instanta proba infidelitatii partnerului.

"Cel care urmeaza aceasta cale trebuie sa aiba cunostinte solide de drept. Fiecare caz are o latura juridica pe care trebuie sa stii sa o interpretezi corect. Secretul meseriei de detectiv particular este sa nu dezvalui niciodata identitatea clientilor tai sau cazurile ce ti-au fost incredintate spre rezolvare" - spune Iulian.

Clientii fac parte in special din crema societatii. Situatia este impusa de tarifele pe care le practica. Serviciile lui costa, insa nu ne spune cit.

Oamenii ca Iulian Tanase nu se lauda niciodata cu ceea ce fac sau cu ceea ce stiu.

Biroul lui se afla intr-o cladire veche, cu trepte care scirtiie la fiecare pas. A suspans, parca.Courtesy Ziarul de Iasi. Textul integral, aici

4 comments:

mos_groparu said...

banuiam ca aveti un eu suprarealist care se joaca dea sherlock holmes nu stiam insa ca s-a inventat teleportarea :)

MANIVELA said...

Salut! Cum te simti dupa tratamentele psiho din China? OK! cu mult mai bine ca inainte de plecare? Parca ai fost si in Thailanda. Da'ce ai bre' cu spp'istii, cu bgs- istii

Urmuz said...

Bănuiam. Era, într'un fel, excesiv de evident.

luiza said...

tocma la iaşi, şi tocma iubiri infidele.. am să verific situaţia săptămâna viitoare, când mă-ntorc în copou. şi-am să apelez la serviciile din biroul din clădirea din trepte scârţâitoare la prima abatere a amantului. numai să nu vă urcaţi în copac de data asta, vă implor. au pus cabluri de crăciun, e frig, alea îngheaţă, şi cine ştie ce mai păţiţi.