Monday, December 8, 2008

De ce a luat bataie Oscar De La Hoya


A nu se intelege ca Oscar a luat bataie de la Hoya. Nu. De La Hoya a luat bataie de la Manny Pacquiao, intr-o lupta senzationala, pe care, din fericire, Pro TV a transmis-o in direct, duminica dimineata. A meritat sa ma trezesc la 4.
De La Hoya a luat bataie dintr-un motiv foarte simplu: Pacquiao a fost mult mai bun. David Diaz, pe care "Pacman" pur si simplu l-a executat la inceputul acestui an, ii spunea antrenorului, intr-una din pauzele meciului: "He's just too fast, he's just too fast!". Diaz vorbea despre Pacquiao, desigur.
De La Hoya nu doar ca a luat bataie, dar a facut-o intr-un fel care, pe unii, probabil ca i-a intristat. De La Hoya a fost umbra celui care pierdea greu, la puncte, in fata lui Floyd Mayweather: total iesit din forma, lipsit de reactie, Golden Boy, cum i se mai zice, a fost o prada sigura pentru filipinezul Pacquiao.
De La Hoya vazuse meciurile extraordinare pe care Pacquiao le facuse in fata altor mexicani. De pe urma lor, Pacquiao si-a atras porecla de MexiCutioner. Pe Antonio Barrera l-a batut de doua ori, la distanta de citiva ani. Pe Juan Manuel Marquez l-a trimis la podea de trei ori inca din prima runda (meciul s-a echilibrat apoi, iar "Pacman" a cistigat la puncte). Pe Eric Morales l-a batut rau in doua rinduri, dupa ce fusese invins in primul meci. David Diaz n-a avut nici o sansa in fata filipinezului. Imi amintesc citeva prim-planuri cu De La Hoya de la aceste meciuri: parea usor speriat de ceea ce se intimpla in ring. Duminica i-a venit si lui rindul sa se alature grupului de mexicani pe care Pacquiao i-a invins.
La sfirsitul meciului de duminica, De La Hoya a declarat ca a facut citeva greseli, de care adversarul a profitat. Gresit. Oscar De La Hoya (care este, se pare, cel mai bogat boxer din lume) nu a facut decit o singura greseala: aceea de a urca in ring cu Manny Pacquiao, cind locul lui era, de fapt, pe un yacht.

16 comments:

Dede said...

M-am bucurat pentru Manny,era meciul vietii lui, avea nevoie de victoria asta si noi acum ne punem sperantele in Pacman ca poate ii rupe capu lu Floyd Mayweather Jr. Cu flava de miere si propolis in voce RESPECT pentru OSCAR DE LA HOYA.

Sandman said...

In primul rand felicitari ca si-a facut loc subiectul p-acilea.:)), in rest ce ar fi de zis? Porecla de "Golden boy" spune tot despre OScar si fiecare meci al sau...cash flow-ul a fost ca de obicei, succesul lui Oscar de la Hoya e incontestabil, te asigur ca bursa sa a fost dubla fata de a filipinezului. Bataia luata pe ring nu s-a reflectat la portofel, Manny este un mare campion cu inima mare (aduce cu Mosu' nostru in zilele lui bune), dar va mai fi nevoie de multi pumni in cap pentru a veni la locul galei cu avionul particular si nu in autocar,fie si unul personal...

Iulian Tanase said...

@ Dede: Si eu sper sa avem un meci Pacquiao-Mayweather, ca nu vad cu cine altcineva s-ar mai putea lupta bestia catolica din Filipine. Altfel, sigur ca De La Hoya merita tot respectul, am revazut de curind meciul lui cu Ricardo Mayorga, ce lectie de box i-a predat De La Hoya nebunului din Nicaragua! Apropo de Mayorga: iti recomand sa vezi meciurile cu Shane Mosley si Fernando Vargas.

@ Sandman: Subiectul si-a facut loc p-acilea, pentru simplul motiv ca si boxul are poetii sai.
Altfel, da, ai dreptate: pe De La Hoya nu doar ca nu l-a afectat la portofel bataia asta, ba chiar a si cistigat bani, pentru ca firma lui s-a ocupat de promovarea acestui meci.

Urmuz said...

Iulian,

domnul Trandafir a reuşit la rîndu'i să intre în ringul computadorului?

Sandman said...

Putini iubitori de box vad, desi suntem mai destepti decat ai lor...pacat.
Mai vroiam sa comentez pe tema data: un eventual meci Mayweather-Pacquiao ar fi mult mai dezechilibrat datorita alonjei net superioare a brunetelului cu gura mare, mi-e greu sa cred ca directele alea devastatoare ale lui Manny ar intra la fel in fata lui Floyd.
Cum victoria lui Manny a facut senzatie insa, un nou meci al secolului ar putea fi un bun prilej de "cascaval" pentru ambii , culmea ar fi ca Golden Boy Promotion sa organizeze gala:P

adrian raspopa said...

manny nu-l bate in 99 de meciuri din 100 pe de la hoya. ce s-a intamplat duminica dimineata? raspunsul e in coltul lui pacquiao, candva in al lui de la hoya. Freddie Roach.

ps. raspunsul se aplica in cazul tuturor boxeurilor. pentru demolatori ca toni margarito, antrenorul e doar butaforie.

Iulian Tanase said...

@ Adrian: sigur, antrenorul e important, si Pacquiao zicea ca nu poate boxa daca nu-l vede pe Roach in coltul ringului, insa nu stiu daca viteza de executie a filipinezului, de pilda, care este punctul lui forte, mai este treaba antrenorului. sa nu iti imaginezi, insa, ca nu sint de acord cu tine.

Iulian Tanase said...

@ Urmuz: computerul a fost trimis la destinatie sub specie lichida. postez indata o dare de seama pe tema asta, cu documente si tot tacimul.

adrian raspopa said...

manny are de lucrat pana sa intre intr-un meci cu mayweather. la ora actuala nimeni nu poate face fata combinatiei de viteza si tehnica marca mayweather. si daca boxand nu poti sa-l bati pe mayweather, poate merge cu ciomageala. visul meu (sic!) e sa vad un meci mayweather-margarito. ar fi meciul deceniului dupa ce i-a facut tihuanezu lui cotto.

adrianraspopa said...

a, si daca e de revazut un meci din anul acesta, acela e margarito-cotto (un clasic).

pst. a se scuza conglomerosu de post-uri, rar ai unde varsa furnicaturile, pieile de gaina si rasete tembele de emotie induse de welterweightu american.

Iulian Tanase said...

adrian, am vazut si eu meciul dintre cotto si margarito, foarte misto, intr-adevar.

Urmuz said...

Iulian,

întrebarea mea nu conţinea nici o prezumţie şi sper că nu ai judecat astfel. Dacă da, doresc să nu te mai văd niciodată.

Calculator lichid? S'a inventat computerul-ţuică? De cînd aşteptam.

lichter said...

E ceva in legătura cu barbaţii muşchiuloşi, transpiraţi si opţional plini de singe, sau doar transpiraţi, care mă inhiba.

Nici măcar la boxalitate nu pot sa mă uit, darămite la box.

Pentru Chucky Noriss poate as face o excepţie... sa il urmăresc cum număra pina la infinit... de doua ori...

Iulian Tanase said...

@ Urmuz: m-ai facut sa rid cu prezumtia prezumtiilor; pai, ultima oara cind am baut pina in zori, impresia asta ti-am facut-o? ca as avea timp de prezumtii?
lui trandafir i-am trimis toti banii strinsi (1275 RON) si l-am conjurat sa-si cumpere singur un computer prost, dar ieftin :).

& Lichter: ma bucur ca nu te-ai ratat atit de tare incit sa nu mai dai pe-aici :).

nerubian assasin said...

O.A.U. !!! si voi ajungeti la de astea ? io credeam ca si transpiratia va miroase a tamaie. cat de urat e un om dezbracat, si de ce? iulian ?

alarmat anunt intr-una said...

acuma ma uitam si eu si am vazut ca i-ati dat tehnica lu` domnu Trandafir. Ma bucur si imi imaginez ca pe domnu Trandafir il mai chiama si Ion ca sa fie IT si abia atunci imi dau io seama pentru mine de unele lucruri. Bravo.