Monday, December 15, 2008

Legile Ospitalitatii Termodinamice

Legile rescrise ale ospitalitatii ne obliga sa avem o atitudine plina de consideratie fata de darurile pe care se intimpla uneori sa le primim de la musafirii nostri ocazionali. Daca cineva ne ofera, de exemplu, un poem personal intr-o limba necunoscuta, Legea Intii a Ospitalitatii Termodinamice ne obliga sa traducem de-ndata poemul musafirului in limba noastra materna, respectind intru totul regulile retroversiunii ireale. In clipa cind traducerea imaginara a poemului este incheiata, intra in joc A Doua Lege a Ospitalitatii Termodinamice, care spune ca musafirul are tot dreptul: 1) sa-i daruiasca gazdei un buchet de insecte multicolore; 2) sa-si paraseasca gazda fara nici un regret; 3) sa se refugieze in cea mai mare graba pe un aisberg cu gust de migdale.

3 comments:

Urmuz said...

Ospitalitatea termodinamică are flux şi reflux?
La reflux oare vom culege de pe plaja ospitalităţii poeme-crabi cărora să le sugem seva?

baldovin said...

:)))))

Nu stiu de ce da' mi-am imaginat ca textul articolului astuia e citit parodios de tipa de la "Mondenii" care o imita pe aia ce e casatorita cu Pepe. Nu ma pot opri din ras.... :))

alarmat bidirectional said...

sunt "intru tot?" de acord. Scuze dar vin de la Romana unde unii scuipau seminte ca niste prosti si radeau. Nici nu stiam ca se mai fabrica. In fine, chestia cu legea asta eu cred ca trebuie dusa pana la capat, in foruri sau cum le zice. Adica ma gandesc, da. Tine de Chimie dar si de bunul simt domnule.