Wednesday, December 10, 2008

Orgasmul a venit dupa 363 de ani

Klimt si-a facut datoria fata de femei, iar Danae este doar una dintre dovezi. In timp ce iobagii din Romania isi incepeau celebra rascoala din 1907, Klimt incepea sa aseze pe pinza extazul de aur al Danaei, dind o noua dimensiune orgasmului feminin. Isi va incheia tabloul in 1908. Insa ce facea Danae cu 363 de ani in urma? Se lasa pictata de catre Titian, dar cum? In timp ce era fecundata de un Jupiter metamorfozat intr-o ploaie de aur.


6 comments:

Nicolae said...

Ba' tata! Tara arde si mata' te ocupi de orgasme? si de care? D'alea mari? Ce parere ai de Stolo? Nu-ti vine un mic orgasm politic?

Anonymous said...

Mai bine iti faci un blog kalumea (nu la continut ma refer) http://www.vreaublog.eu/ vezi ce oferte avem si contacteaza-ne! (sterge comentariul dupa ce il citesti)

Mister Qes said...

Ce surpriza! :)
Klimt e pictorul meu preferat.

La un moment dat,intr-un moment mai special i-am facut cadou prietenei mele,"Kiss"-ul lui Klimt.
Ma rog,am listat si am pus intr-o rama poza respectiva ca nu mai aveam bani pentru tabloul original pentru ca imi luasem bilete la un meci. :))
Apoi bineinteles "Portrait of Adele Bloch-Bauer I" pe care de asemenea nu mi l-am putut permite sa-l fac cadou in original si atunci l-am listat si pe asta.

Ramona said...

haha, ca o mare iubitoare de artisti nebuni, saraci si bolnavi, nu l-am avut niciodata la inima pe Klimt, care picta cu aur in timp ce altii dormeau sub poduri. s-a invartit omu', a stiut unde se face banu'.
totusi, dupa ce i-am vazut pe viu, s-a intamplat asa: la Vincent mi s-au taiat genunchii si am simtit un nod in gat. la Klimt mi s-au dilatat pupilele si am zis "E o nebunie!"

baldovin said...

:) Ce asemanare ai gasit! Titian si generati-sa anunta barocul. Iar Klimt cu generatia de artnouveauisti se deziceau de barocul sufocant transformat in rococo . Nimic nou sub soare...

poetica said...

tocmai am vazut enter the void, tot de-asta zici? http://vimeo.com/14669967