Monday, December 1, 2008

Unii poeti ajung premii de poezie

Exista oarece alchimie in acest mecanism de preschimbare a poetilor si-a poeziei lor in premii pentru poezia altor poeti. Miercuri, 3 decembrie, ora 17,00, la Libraria Carturesti (str. Arthur Verona), un poet foarte special va primi "Premiul Gellu Naum pentru expresie poetica", instituit, incepind cu acest an, de catre Fundatia Gellu Naum. Prin acest premiu anual, in valoare de 1.000 de euro, Fundatia Gellu Naum isi propune sa atraga atentia asupra unor fapte de natura poetica, purtind, in substanta lor, semnele unui ecou durabil.
In acelasi timp si loc, va fi lansat si volumul 2 al Athanor. Caietele Fundatiei Gellu Naum.
Ne vedem atunci si acolo.

18 comments:

andrei ruse said...

altii doar premii :)

mos_groparu said...

domnul serban foarta, aceasta minge de pilates a lui gellu naum a meritat premiul cu varf dar mai ales cu (ludic) indesat. totusi salul acela alb-prelandez si slapii portocaliu-mlastinos sa fi fost ai zenobiei venita sa ucida chiar si olfactiv orice hipercititor nedemn de Naum?!

Anonymous said...

Tocmai am remarcat cu surprindere (ha, ha, glumesc, desigur) ca aventurile tale in Asia s-au bucurat de un mare interes in Catavencu. 0 comentarii pe linie! Cred ca ar fi cinstit din partea ta sa te prezinti de-acum "fost poet, fost redactor, fost om de radio, fost om". Imi permit sa-ti fac o urare pentru noul an inca de pe-acum. Dupa cum ar zice Exarhu, un alt ratat de exceptie, traditionalul: "Ratare placuta in continuare!" Sa nu ne dezamagesti!
P.S. Ce dracu v-o fi invatat maestrul ala al vostru? Sau cum s-a dus el, cum s-a prabusit tot sistemul vostru de valori?

Anonymous said...

of, parca ma incearca dorinta
de-a renunta la generozitate, si buricele degetelor parca ma-ndeamna sa adaug locurilor comune din acele biete articole cateva opinii sprintare despre cauzele declinului tau fulgurant! sa vedem daca am chef...

Iulian Tanase said...

"Fost poet, fost redactor, fost om de radio, fost om" :) – oho, am fost ceva la viata mea!

Urmuz said...

Anonim,

sub masca anonimatului (cum spunea nenea Iancu? S'avem coraj! O semnăm. Da, o semnăm, o dăm anonimă!), practici un atac la persoană deloc stimabil.
Dacă nu au fost comentarii, Iulian trece la categoria de fost (fost om???).
Mai adaugi, drept argument!, numele altei persoane (pentru a forma un şir logic).

Logică de fier! Sau de fiere.

Bianca said...

:) Cum asa?
Daca-i ratare(fara comentarii)macar s-o stim si noi!

calliope said...

Sigur ca sinteti cel ce va fi sa fiti si in continuare asa cum ati fost...ba chiar se agraveaza lucrurile,am tradus recent,din plictiseala- direct in italiana:), cu firavele-mi puteri,2 poeme micute scrise de dumneavoastra...unui prieten,actor la teatrul de papusi din Bologna,i-au placut mult,ati mai facut o victima intimplatoare in lumea asta mare...reverenta!!!

mos_groparu said...

cum ziceam, ce bine i-ar sta anonimului coleg de punga cu doamna "de" prelandez de la gala naum dat fiind faptul ca, asemenea ei, e ca o gura de canal pe o "autostrada" in desert; ce legatura are Heraclitoris cu lipsa de reactii in fata ideogramelor chinezesti?!exact: una cretina...

Urmuz, c'est moi said...

maaaamiiii, m-a facut ratat oaminii rai! :-)))))
@Urmuz: e mai bine asa? fara masca? ;-)
dupa ce va face poemixul publice toate mesajele trimise de-a lungul unui an (si mai bine) de cenzura (halal adept al liberalismului!), sunt de acord sa dezbatem tema "s-a ratat (deja, inca nu, urmeaza sa, cand?) Iulian Tanase?" altfel, imi pare rau, neavand toate detaliile suculente ale relatiei intime (indraznesc sa spun) care s-a dezvoltat intre noi in decursul acestui an, nu se poate implica orice trecator de pe strada in dezbatere. trebuie sa facem referire musai si la tema cornutelor si a zoofiliei ;-), altfel discutia n-are sens. mais je vois bien ce que tu es en train de faire, mon ami! au inceput sa-ti tremure pantalonasii cand ai realizat ca, altfel, neicusorule, pac cu scrisorica la gazeta! este? ;-)
cum de-a parasit amicul Mitos corabia? a simtit si el vantul de ratare la pupa? si ce-a fost asta? ai inaugurat azi emisiunea de seara pentru gradinitele cu program prelungit? pe curand!

Iulian Tanase said...

@ calliope: reverenta si de aici!

@ mos groparu: nu m-am prins ce e cu doamna de "prelandez", poti sa ma luminezi, te rog? multumesc.


@ anonimu' lui peste: tu esti un mizerabil, vai de capul tau! si cum sa-ti public cacaturile alea?! pai, daca ma atacai doar pe mine, ti le-as fi postat, asa, de amuzament, plus ca e posibil sa existe si psihiatri care citesc blogul asta. insa n-ai vrea tu sa ne intilnim noi, tete-a-tete, si sa-mi reciti acele mesaje? ai coaie sa ma injuri intre patru ochi?

Urmuz said...

A,

a a a - a fost un rîs cu haş mut.

Unu la mînă (sau la piciorul logicii tale de magnebeşase lipsă - bun la umori!): crezi că stau pe acelasi palier un anonim civilizat cu un anonim "turbulent"?
Pui pe acelaşi plan anonimul manelist cu ghiul de aur cu anonimul de lîngă tine, care răsfoieşte o carte?

Hai că eşti un anonim!

mos_groparu said...

pai cred ca i-ai facut si poze doamnei la premiile naum... slapi portocalii, sosete, sacose tip homeless, fuste, sal, geci; initial am crezut ca a intrat sa se incalzeasca, apoi m-am gandit ca e o tanti-geniu-neinteles cu care numai zenobia ar fi stat la taclale...

Iulian Tanase said...

aha, sigur ca imi amintesc, i-am facut si niste poze, am inteles de la un prieten ca doamna este un fel de personaj, ca nu intimplator era acolo. mersi.

nerubian assasin said...

io zic ca-l bate iulian ca-i fibros, in rest, coaiele se pot cumpara lejer amu

calliope said...

Ce ornitokitchi cei care considera ca toate aventurile (in Asia) trebuie comentate,nu toate aventurile sint chiar aventuri,nu tot ce zboara se maninca in cuvinte(..daca zborul e discret si frumos ...de ce sa nu taca vorbirea?!) Da-le Doamne cu lingura bunatatii-n cap acestor ipochimeni !!!

Iulian Tanase said...

Raspuns la inca un mesaj nepublicat:

Anonimu' lu' Peste, nu-ti mai pierde vremea, ca nu-ti mai postez nici un mesaj pe blog. Daca ai coaie, cum ziceam, imi scrii pe e-mail, ne intilnim si rezolvam problema.

lichter said...

Eu nu ştiu alţii cum sunt, dar sunteţi cu toţii bine veniţi in clubul meu de rataţi sub-mediocri al cărui membru de onoare (si singurul deocamdată) cu respect mă prezint.

In ceea ce mă priveşte rataţii pe care ii cunosc sunt mult mai interesanţi decit ceilalţi "împliniţi" pe care ii cunosc mai mult sau mai puţin.

Sa va rataţi bine!