Wednesday, January 21, 2009

Eu încă rîd la Jurnalul lui Tetelu

Astăzi, în metrou, am izbucnit de cîteva ori în rîs. Citeam Jurnalul lui Tetelu, probabil cea mai de succes rubrică din istoria Academiei Caţavencu. Umorul delirant şi limba română aberantă au căpătat dimensiuni nebănuite odată cu Tetelu. Tetelu a mutilat limba română cu talent şi geniu, aşa cum nu cred că se va mai întîmpla vreodată. Omagiu, bă!

Iată prima parte a Jurnalului de astăzi, la care am rîs în mod special:

01.38 EI BINE, AM FOST ŞI IO LA VÎNĂTOAREA LUI ŢIRIELU, AM FOST RESPONSABIL CU MUJTARUL. APOI SEARA, DUPE CE SA ÎNPUŞCAT TOŢI ĂIA 200 DE MISTRENŢI, A TREBUIT SĂ MERGEM LA CULCARE. ŞI, ÎNTRUCÎND NU MAI EREA PATURI, A TREBUIT SĂ MĂ CULC IEU ÎN PAT CU ŢIRIELU!! PE LA VRO 3 ŞI CEVA NOABTEA, DUPE CE SA FOIT ÎNCERCÎND SĂ NU MĂ ATINGĂ, LAM AUZIT PE ŢIRIELU PLÎNGÎND ÎNCET. MAM ÎNTORS CĂTRE EL ŞI LAM ÎNTREBAT: "DE CE PLÎNGI?" APOI LAM LUAT ÎN BRAŢE PT. CĂ ŢIRIELU PLÎNGEA CU LACRIMI DE COPIL DEI SĂREA CĂMAŞA DE PLÎNS: "OF, CE VIAŢĂ DE CÎCAT AM: MĂNÎNC ŞI OMOR, OMOR ŞI MĂNÎNC, E TOT CE FAC!! NOROC CĂ SA INVENTAT MUNCA, SĂ MĂ POŢ REFUGIEA ÎN EA ÎN FIECARE DIMINEAŢĂ!" ŞI PLÎNGEA CU HOHOŢI.

(continuarea în gazetă)

13 comments:

Anonymous said...

Dragos merita mai mult decit un omagiu de blog.

Iulian Tănase said...

Sigur că merită mai mult, de aceea se şi bucură (sper), de mai bine de zece ani, de prietenia mea necondiţionată. Poate că asta înseamnă mai mult decît un omagiu de blog.

Mika said...

Iegzistă colectia de Tetelu la rubrica lui Tetelu din Tetelia

http://catavencu.ro/tetelu.html

Enjoy! :)

Anonymous said...

l-am cetit si eo aseara pe balcon sub clar de luna... mi s-a parut ceva de vis episodul. nume, idei,filme, sau altfel zis si text si muzica demna de premiu. m-a veselit si pe mine Tetelu armonios, desi ma luptam cu o durere sub ochiul stang, poate e vreun dinte :}:}

baldovin said...

Nu cumva robrica asta e inspirata de scrisorile la uni cititorii?

Just kidding

Anonymous said...

tetelu rulz, era motivul pt care asteptam sa apara catsavencu in liceu cat mai repede posiiibil si radeam pe infundate pe sub banca :)) makes my day everytime.

nimeni said...

Ha!!!
Domnul anonymous a dezvaluit secretul! Deci Dragos este numele foarte genialului. Si eu care credeam uneori ca e un fel de razboi de inceput de saptamina pe pagina ziarului...

Ramona said...

am si eu o curiozitate: jurnalul Elenutei si jurnalul lui Tetelu sunt scrise de una si aceeasi mana? si daca da, atunci intreb: Tetelu ii scrie Elenutei jurnalul pentru ca Elenuta nu stie sa scrie asa cum nu stie nici sa vorbeasca, pentru ca n-au fost oameni care sa vor sa vorbesc cu ea cand era mica? sau Elenuta ii scriie jurnalul lui Tetelu, supt seudonim, ca sa aibe si ea o cariera pe cont propiu?

calliope said...

Asa e,in pamint,in metrou,se ride mai bine decit la suprafata lucrurilor,dupa cum (nu)era de acord si Oscar Wilde : " I never travel without my diary.One should always have something sensational to read in the train.''

Anonymous said...

Scuze, cine scrie jurnalul?

dicles said...

stiu ca era vorba sa apara o carte cu colectia de articole.

ce se mai aude?

Anonymous said...

eu ma duc la biblioteca cand se strang vo 4.e cam naspa ca aia din sala de lectura citesc atlase...si odata,am ras asa cu hohote,fara sa mai dau un fac,si sau intors toti si leam zis:ce??? e amuzant.da' cand ma podideau lacrimile numai ziceau nimic afurisitii.

bubu said...

dragos e genial:)