Thursday, January 8, 2009

Moarte războiului! Trăiască fluturii!

Pentru că, de ceva vreme, unii cam ard Gaza aiurea, mă simt obligat (şi chiar nu ştiu de ce mă simt obligat) să spun două vorbe despre cum se văd aceste atrocităţi dintr-o garsonieră de la etajul opt. De aici se vede că oamenii sînt cele mai jalnice şi mai violente fiinţe din lume. Fie că e vorba despre evrei, români, arabi, germani, americani, tolteci sau azteci, sîntem cu toţii nişte criminali. Abia aşteptăm un moment favorabil pentru a ne azvîrli cît colo centura de castitate, şi a ne înfige colţii cu rază medie de acţiune în prima beregată.
Ce se întîmplă acum în Orientul Mic şi Mijlociu este o crimă odioasă. Fiind o crimă organizată de cine ştie ce agenţie de turism, specializată în incursiuni rapide în teritoriile vecine, ea nu este lipsită de scuze promoţionale. Însă nimic nu scuză şi nu justifică moartea a sute de copii, cîte înţeleg că au murit deja în Fîşia Gaza. George W. Bush s-a născut prea devreme. La fel şi şefii lu' Peşte din UE. Ăştia, adevărate monumente de laşitate, ar fi meritat, cu toţii, să fie acum copilaşi în Fîşia Gaza, să vadă cum e să te ia istoria pe sus şi să te lase acolo. N-aş pune în cîrca lui Hegel războiul din Gaza, dar cred că, dacă ar mai fi trăit şi ar fi putut urmări războiul la televizor, Hegel ar fi zis, probabil, că Israel este marşul lui Dumnezeu prin lumea arabă.
Eu nu ţin cu nimeni în povestea asta, n-au decît să crape toţi politicienii şi generalii din lume, toţi iubitorii de război. Mă gîndesc la oamenii ăia nevinovaţi, care se trezesc dimineaţa cu o bombă, deloc sexy, în pat, mă gîndesc la copiii ăia cărora sigur li s-a zis, la un moment dat, că trăiesc pe pămîntul sfînt. Păi, dacă pe pămîntul sfînt se petrec astfel de crime, te întrebi cum e să trăieşti pe un pămînt păcătos, vai de capul lui!
Mă gîndeam mai devreme la fluturii din Israel şi la cei din Fîşia Gaza. Fluturii din Israel nu cred că ar porni vreodată vreo ofensivă împotriva fluturilor din Gaza. E drept că nici fluturii din Gaza nu obişnuiesc să arunce bombe peste fluturii din Israel. Fluturii din Israel intră de foarte multe ori în teritoriile unde locuiesc fluturii din Gaza, şi invers, dar, cu toate acestea, nu s-a înregistrat niciodată vreun război al fluturilor în Orientul Mijlociu. De ce, oare? Să vă spun la ce m-am gîndit eu: fluturii din Israel nu ştiu că sînt din Israel, iar fluturii din Gaza nu ştiu că sînt din Gaza. Mai mult decît atît, nici fluturii din Israel, nici fluturii din Gaza nu fac nici o diferenţă între Israel şi Gaza. Pentru ei, cel mai important lucru din lume e că sînt fluturi.

6 comments:

Radul said...

Şi ce ne facem domnule cu copilaşii din Israel care riscă la fel de bine să se trezească cu o rachetă de fabricaţie sovieto-iraniană în groapa cu nisip taman când le e distracţie mai învârtoşată?

Desigur că nu este elegant să bombardezi şcoli, mai ales cele sub egida Marelui Impotent degrabă vărsător de cerneală nevinovată sub formă de rezoluţii nebăgate în seamă de nimeni. Dar este la fel de inamical şi deloc lipsit de eleganţă să te ascunzi tu, marele luptător întru Allah printre ei.

Parcă totuşi era mai frumos războiul acum 250 de ani. Cine avea chef de mardeală se ducea dracu într-un câmp şi trăgeau pe rând unii în alţii până mureau toţi.

Bogdan Ghiurco said...

Dacă Bush ori şefii lu' Peşte s-au născut prea devreme, asta nu ştiu. Mă gândesc, însă, că Bin Laden (şi corespondentul lui evreiesc, că nu ştiu cum să-i zic) se naşte în fiecare zi din germenii războiului. Sub bombe şi baionete, ura zămisleşte războinicii de mâine. Fetuşi de foc şi de scrum: monstruoşii urmaşi ai celor de azi...
Cred că războiul n-a pus niciodată capăt la nimic. El e începutul faptelor...

Urmuz said...

O poză semi-sîngeroasă.
Unde'i semi-sîngele?

Rodica Botan said...

http://switch3.castup.net/cunet/gm.asp?ai=214&ar=1050wmv&ak=nul

Ce ar putea face Bush daca romanii de pilda incep sa-si educe copii sa poarte vestele acelea ucigatoare...cu ce-i de vina presedintele unui stat de idiotia palestinienilor. Ei nu au avut tara...ce-ar fi sa vina tiganii acuma sa-si ceara dreptul la jumatate Bucurestiul ca doar si ei au o parte acolo unde locuiesc de multa vreme...

cayetana said...

Cati oameni or gandi la fel ca noi? Am scris si eu un post asemanator, fara sa stiu de al tau (http://taceriferecate.blogspot.com/2009/01/oameni.html), dar faza ta cu fluturii e foarte faina!

axl said...

După cum spunea şi Galiaudo a lu Aulario, râzboiu-i o feară şi mai bine ei decât noi.