Tuesday, February 17, 2009

Ce-are ţiganul cu filosofia limbajului?

Cînd vorbim nu folosim ghilimele. Şi, chiar dacă le-am folosi, ele nu s-ar vedea, pentru că doar vorbim, şi nu toţi îşi permit o subtitrare discretă pe bărbia de sticlă. Astăzi, la cursul de Filosofia limbajului, proful Sorin Costreie ne-a pus un filmuleţ de pe youtube, cu un ţigan simpatic, bulversat de jocul limbajului cu metalimbajul, contrariat de valsul sălbatic al întrebării cu răspunsul, ameţit de tangoul de sufragerie al cailor cu ei înşişi.

Îi cer iertare autorului acestui film pentru că l-am postat aici. Şi nu, nu vorbesc singur, pentru că, da, nu eu am făcut filmul.

6 comments:

mos_groparu said...

din serialul sa revergoram limba romana
http://www.youtube.com/watch?v=klgU7JtymIA
de data aceasta fara subtitrare dar cu profesor-multiplu se produce o extorsiune (filmu letzul cu furtuna) a sensului vietii si anume printre copitele de (s)aur ale celor sasa cai frumosi internautistul va fi descoperit fericirea:obligatoriu apriorica si ... de mere. http://www.youtube.com/watch?v=dhXBBvPhGDQ

Incze Klára said...

Total zapacita si ametita nu pot sa spun decit ca daca ma intrebi pe mine in clipa asta 'Citi cai pot fi inhamati la o caruta' raspunsul meu va fi: 'O fata sa fie cinstita.'

Urmuz said...

Am rîs cu lacrimi.

Iulian,
pe de altă parte, un om trăieşte fără să simtă nevoia să pună întrebări. Trebuie invidiat pentru calmul si pacea în care trăieşte.

Datura said...

ok, ce trebuia sa spuna ala?

Anonymous said...

Aoleu!
Subscriu la ceea ce a zis Urmuz. Omul asta ar trebui sa fie analist politic, are raspunsuri la orice intrebare, cu iz de zen-philosophy de dambovitza (hi, hi).
Pentru el, dom'le,asa.. actele de vorbire sunt de un singur fel: cinstite! iar limbajul, ati ghicit: o joaca!

baldovin said...

Ce filosofia limbajului tata ca asta e hermeneutica emergenta din idealism transcendental.

Da' de ce drak numa' 2 sau 6? 4 nu merg?